Social

​PRIMĂRIA CHIŞINĂU A ÎNDEMNAT INSTITUŢIILE DE ALIMENTAŢIE PUBLICĂ SĂ VERIFICE CALITATEA PRODUSELOR ALIMENTARE

28 decembrie, 2015

Primăria Chişinău a îndemnat instituţiile de alimentaţie publică să verifice calitatea produselor alimentare ţi a bucatelor pregătite pentru a evita intoxicarea vizitatorilor.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, primarul Dorin Chirtoacă, a spus luni, la şedinţa operativă, că „în clubul de la Bucureşti s-a produs un incendiu în urma cărui au decedat mulţi oameni, iar la Chişinău ar putea apărea problema alimentării în restaurante”.

El consideră că „în instituţiile de alimentaţie publică vizitatorul trebuie să fie servit cu anumite porţii, pregătite conform tuturor standardelor”.

„La noi la nunţi şi sărbători se pregătesc multe bucate, totul rămâne pe masă, oamenii nu reuşesc să consume totul, iar apoi iau acasă şi se plâng că s-au intoxicat. Problema meselor în restaurante este una similară bucatelor şi meselor în cimitire de sărbătorile pascale”, a spus Chirtoacă.

El a menţionat că „în instituţiile de alimentaţie publică trebuie să fie instituit un control strict, pentru ca apoi să nu fim nevoiţi să aflăm cauzele intoxicaţiei”.

La Primărie s-a menţionat că pe 25 decembrie la un restaurant din capitală s-a atestat intoxicaţie în masă după ce 45 de elevi şi doi profesori de la liceul Dante Alighieri au serbat Crăciunul. Au fost spitalizate 21 de persoane, dintre care 19 elevi şi două profesoare. Cauzele intoxicaţiei se stabilesc.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.12.28 14:27 Leo
    Cam tirziu este domnilor!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.