Social

​MINISTERUL DE INTERNE VA VERIFICA RESPECTAREA REGULILOR DE SIGURANŢĂ DE CĂTRE AGENŢII ECONOMICI DIN PIAŢA CENTRALĂ

11 ianuarie, 2016

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne verifică dacă agenţii economici din piaţa centrală din Chişinău respectă sau nu regulile de securitate a clienţilor.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la SPCSE, este vorba, preponderent, despre spaţiile de alimentare publică, care pe teritoriul pieţii sunt peste 50 la număr. Deja s-a depistat lipsa sistemelor automatizate de înştiinţare a pompierilor, a planurilor de evacuare în caz de incendiu, cazuri de montare a instalaţiilor electrice cu încălcări. Unele cafenele şi baruri nu au ieşire de rezervă, contrar regulilor.

Verificările au început după incidentul tragic produs sâmbătă într-o cafenea de pe teritoriul pieţei. La etajul doi al acesteia a explodat o butelie de gaz. În urma deflagraţiei 17 persoane s-au ales cu diverse răni, preponderent arsuri. Pentru stingerea incendiului au fost trimise patru autospeciale şi 30 de salvatori.

Trei femei, aflate în stare gravă din cauza arsurilor, au fost transportate în ajun la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Procuratura a deschis dosare penale în baza articolelor 157 „Vătămarea gravă ori medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii cauzată din imprudenţă” şi 183 „Încălcarea regulilor de protecţie a muncii” din Codul Penal. Conducerea localului în care s-a produs incidentul iniţial a fost citată pentru audieri, iar apoi a fost reţinută în calitate de suspecţi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.