Social

​PRIMARUL CHIŞINĂULUI CERE PEDEPSIREA AGENTULUI ECONOMIC CARE A INSTALAT CARUSELURI ÎN CENTRUL ORAŞULUI

08 februarie, 2016

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a cerut pedepsirea agentului economici care în Piaţa Marii Adunări Naţionale a instalat caruseluri, unde săptămâna trecută două tinere au primit traumatisme.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Chirtoacă a spus luni, la şedinţa Primăriei, că „incidentul produs vineri seara trebuie investigat, deoarece activitatea agentului economic era ilegală”.

Edilul capitalei a cerut angajaţilor primăriei „să contacteze familiile tinerelor şi să afle suma prejudiciului material şi moral”.

„Primăria nu poate demonta caruselurile din piaţă, noi doar eliberăm autorizaţie şi interdicţie de activitate. Au fost plângeri de la cetăţeni, în plus sărbătorilor au trecut, astfel noi am dispus caruselurile să fie demontate. Această hotărâre nu a fost îndeplinită la timp”, a menţionat Chirtoacă.

Şeful adjunct al Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestaţie servicii, Valentina Constantinov, a informat primarul că agentul economic a solicitat Primăriei permisiune de a instala caruseluri, precum şi a prezentat un document semnat de reprezentanţii platformei „Demnitate şi Adevăr” (DA), care au acceptat să elibereze o parte din piaţă şi să fie instalate caruselurile.

„Permisiune de instalare a caruselurilor în PMAN a fost eliberată agentului economic la 18 decembrie 2015, iar pe 25 ianuarie 2016, conform deciziei Primăriei, agentul economic urma să demonteze instalaţiile”, a menţionat ea.

Vineri seara, din cauza defectării unui carusel instalat în piaţa centrală din Chişinău, două tinerele s-au ales cu răni după ce au căzut de pe instalaţie. A doua zi caruselul a fost demontat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.08 13:57 David
    Precis ca este si vina primariei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.