Social

​ÎN MOLDOVA A ÎNCEPUT CAMPANIA DE PREVENIRE A CERȘITULUI PRINTRE COPII

10 februarie, 2016

Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului a Primăriei Chișinău, în colaborare cu centrul media pentru tineri, a lansat marți campania informațională „Nu le dați bani! Ajutați să-i salvăm!”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, șeful direcției, Svetlana Chifa, a comunicat marți, într-o conferință de presă, că campania are drept scop atragerea atenției populației asupra fenomenului de cerșit ca afacere ilegală care exploatează copiii.

„Copiii au nevoie de protecție, ei nu frecventeză școala, se supun exploatării, violenței, ceea ce este încălcare a drepturilor lor. Pentru difuzarea informației a fost realizat un filmuleţ video și au fost pregătite bannere informaționale. Prin intermediul campaniei noi îndemnăm oamenii să nu încurajeze cerșitul și să nu ofere bani copiilor, iar când se confruntă cu un astfel de fenomen - să anunțe organele competente”, a spus Svetlana Chifa.

În anul 2015 în Chișinău au fost găsiți 26 de minori-cerșetori, ceea ce este cu 61 mai puțin decât în anul 2014.

Potrivit spuselor specialistului, în pofida măsurilor luate, problema cerșitului rămâne actuală, în special în Chișinău.

Svetlana Chifa a reamintit că „implicarea copiilor în cerșit este o afacere ilegală” și fiecare cetățean, văzând un copil sau o femeie cu bebeluș care cerșește, trebuie să comunice despre aceasta poliției.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.02.10 12:50 Ana
    Este foarte si foarte actuala intebarea aceasta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.