Social

​MINISTRUL EDUCAȚIEI CONSIDERĂ INADMISIBILĂ INTRAREA ÎN VIGOARE A LEGII CU PRIVIRE LA EDUCAȚIE, ADOPTATĂ ÎN GĂGĂUZIA

05 mai, 2016

Ministrul Educației, Corina Fusu, consideră inadmisibilă intrarea în vigoare în UTA Găgăuzia a Legii cu privire la Educație, votată săptămâna trecută de către Adunarea Populară. Potrivit agenție „INFOTAG”, despre aceasta ministrul Educației a declarat miercuri în cadrul ședinței Guvernului.

„Propria lege a educației în UTA Găgăuzia înlocuiește Codul educației, care acționează în Republica Moldova. Până la semnarea acestei legi de către bașcanul Găgăuziei este necesar de a crea o comisie compusă din specialiști din domeniul justiției, dreptului constituțional, juriști. Este necesar să abordam serios această situație”, a menționat Corina Fusu.

Ministrul Educației a atras atenția asupra faptului că legea a fost adoptată în grabă și nu a fost asigurată transparența, deoarece nu a fost plasată pe pagina oficială a UTA Găgăuzia.

Cu ministrul Educației nu a fost de acord Bașcanul Irina Vlah, care este, de asemenea, membru al Guvernului.

„Legea a fost adoptată în cadrul competenţelor Adunării Populare a Găgăuziei, în conformitate cu Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. Eu nu am de gând să fac din aceasta politică. În plus, legea a fost transmisă Ministerului Educației în limba română”, a spus Vlah.

Corina Fusu i-a răspuns în limba rusă bașcanului că nu a primit legea.

„Declar oficial că dumnevoastră nu mi-ați transmis nimic în nici o limbă: nici în limba rusă, nici în limba română, nici în limba găgăuză. Ministerul Educației nu a primit nici un document”, a declarat Corina Fusu.

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut încetarea controverselor.

„Ne este cunoscută situația şi o vom discuta în prezenţa specialiștilor și tuturor părților interesate”, a subliniat Pavel Filip.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.05 16:13 Filea
    Lumea spunne ca ea este bun ministru, eu personal nu cred.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.