Social

ÎN MOLDOVA S-A DESCHIS PRIMA BIBLIOTECĂ SMART

24 mai, 2016

Prima Biblioteca Smart s-a deschis în Moldova vizavi de blocul principal al Universităţii de Stat din Moldova (USM). În primele patru zile din aceasta au fost descărcate 720 de cărţi.

Biblioteca a fost deschisă cu sprijinul operatorului naţional de comunicaţii, compania de stat Moldtelecom şi biblioteca online Bestseller.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la surse din cadrul Moldtelecom, biblioteca reprezintă patru rafturi cu cărţi gratuite şi unul contra cost, pentru descărcarea căror este necesar de a scana cu aparatul foto din telefonul mobil codul-bare al cărţii, tipărit pe raft.

În total sunt accesibile 500 de cărţi din diferite genuri, cum ar fi aventuri pentru copii, literatură românească, clasică, literatura rusească, istorie, romane, biografii.

Preşedintele Consiliului ştiinţific al USM, Constantin Marin, a salutat iniţiativa „care face cărţile mai accesibile atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori”.

Judecând după primele zile de activitate cele mai populare volume sunt: „Cavalerii teutoni” de Henryk Sienkiewicz, „Trei hoinari” de Jerome Klakpa, „Un om ciudat” de Mihail Lermontov, „Dincolo de bine și de rău” de Friedrich Nietzsche, „Arta războiului” de Sun Tzu.

„INFOTAG” precizează: Biblioteca Smart reprezintă rafturi cu denumiri ale cărţilor şi codurile QR ale acestora. Pentru descărcarea şi citirea cărţilor este nevoie de un telefon mobil şi aplicaţie care acceptă format epub.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.24 09:44 Stas
    Este MINUNAT!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.