Social

​AU FOST AUDIAŢI PRIMII MARTORI AI APĂRĂRII ÎN CAZUL FILAT

30 mai, 2016

La Judecătoria Buiucani vineri au fost audiaţi primii martori ai apărării în dosarul ex-Premierului Vlad Filat. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, aceştia sunt deputatul liberal democrat Chiril Lucinschi, fostul secretar general al Guvernului, Eduard Bănăriuc, şi fostul director al combinatului de panificaţie Franzeluţa, Victor Cojocaru.

Deputatul Parlamentului din PLDM, Chiril Lucinschi, a spus jurnaliştilor că a depus mărturii despre faptul că a fost prezent la ziua de naştere a exPremierului di anul 2013, dar nu ştie ce cadouri a primit. Potrivit spuselor sale, procurorul Adriana Beţişor l-a întrebat despre relaţiile cu Ilan Şor.

„Ne cunoaştem puţin şi practic nu am comunicat”,a spus Lucinschi.

Fostul director „Franzeluţa”, Victor Cojocaru, a informat că întreprinderea a conlucrat cu 700 de agenţi economici, dintre care şase sunt bănci.

„Printre acestea a fost şi Banca de Economii. Dar noi nu am contractat împrumuturi la aceasta. Toate relaţiile s-au redus la plăţi, au fost legale şi transparente. Am relatat despre caracterul acestor relaţii”, a informat el.

Anterior, instanţa de judecată a audiat martorii din partea acuzării. Apărarea a prezentat o listă din 30 de persoane, dintre care spre audiere au fost aprobaţi doar 14 martori. Totodată, la prima şedinţă de audiere a martorilor nu a venit nici un martor al apărării, astfel că audierile au început abia vineri. Şedinţele vor continua săptămâna viitoare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.30 13:34 Eva
    Uje nadoela eta plastinca!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.