Social

​ASOCIAŢIA „ONOARE, DEMNITATE ŞI PATRIE” CONSIDERĂ NEFONDATE ACUZAŢIILE SOCIALIŞTILOR

01 iulie, 2016

Asociaţia „Onoare, Demnitate şi Patrie” consideră ilegale acuzaţiile deputaţilor Partidului Socialiştilor (PSRM), precum şi dorinţa lor de a audia organele de drept privind activitatea asociaţiei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, preşedintele asociaţiei, Vlad Bileţchi, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că „60 de deputaţi au votat împotriva audierilor”.

„Socialiştii au cerut organelor de drept să prezinte în Parlament informaţii despre activitatea asociaţiei „Onoare, Demnitate şi Patrie”, nu Ministerului Justiţiei, care înregistrează organizaţiile, nu Primăriei Chişinău, care acceptă cererile de organizare a acţiunilor, ci organelor de drept, care în timpul sovietic se ocupau de persecutarea oamenilor”, a menţionat el.

El consideră că „acuzaţiile socialiştilor sunt nefondate. Ei afirmau că corturile sunt instalate în apropierea instituţiilor de învăţământ, dar nu este aşa. Corturi sunt instalate în faţa centrului comercial Unic, în faţa Poşta Moldovei, pe străzi şi la intrările în parcuri, dar nicidecum în faţa instituţiilor de învăţământ. De asemenea, ei ne-au acuzat că în cadrul organizaţiei minorii adună semnături şi aceasta este încălcare a legii, dar, iarăşi, nu este aşa. Noi am semnat contracte cu părinţii copiilor şi în acest mod nu încălcăm legea”.

„Parlamentul este un organ legislativ, nu judecătorie care ia decizii de vinovăţie. Dacă unele partide îşi doresc campanie electorală, pot să o facă, dar prin metode legale, nu prin acuzarea altora de fărădelege şi zădărnicire a activităţii”, a spus Bileţchi.

Bileţchi este de părere că „în asociaţie semnături pentru unirea Moldovei cu România adună elevi şi studenţi aflaţi în vacanţă”.

„La socialişti semnăturile sunt adunate de oameni cu vârste de la 40-50 de ani, car timp de nouă luni stau în corturi. Apare întrebarea: din ce bani trăiesc ei? Noi acţionăm legal şi sunt sigur că va veni vremea şi cei din Parlament, care provoacă conflicte, vor fi pedepsiţi”, a spus Bileţchi.

Potrivit spuselor sale, la 1 decembrie planificăm să facem un tricolor de 1 km, pentru a împărţi bucăţi din acesta în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar, pentru ca până la 27 aprilie 2017, de Ziua Drapelului, în fiecare şcoală să fie tricolorul.

Juristul Andrei Iosip a spus că „până când asociaţia desfăşoară paşnic acţiuni, aceasta nu este un atac asupra statului”.

„Organizaţia neguvernamentală nu face politică, ea doar promovează unirea RM cu România. Astfel că discuţiile în Parlament la subiectul dat sunt inutile. Este un spectacol. Activitatea membrilor asociaţiei nu este o încălcare a legii”, a spus el.

Membrul asociaţiei, Corina Bezer, a amintit jurnaliştilor că „scopul campaniei desfăşurate este de a vorbi oamenilor despre avantajele unirii la România, precum şi colectarea semnăturilor pentru unirea celor două state”.

Participanţii al conferinţă au informat că în urma campaniei de informare, timp de o lună au fost adunate 50 de mii de semnături.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.07.01 18:34 Stas
    Unirea si punctu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.