Social

​ POLIŢIA A FOLOSIT GAZE LACRIMOGENE ÎMPOTRIVA CELOR CARE AU PARTICIPAT LA ACŢIUNEA „NU MĂ TEM”

27 august, 2016

Sâmbătă, poliţia a îngrădit accesul pentru zeci de protestatari pe Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, unde s-a desfăşurat parada militară consacrată aniversării a 25-a a independenţei RM. Poliţia a aplicat forţa, iar apoi a folosit şi gaze lacrimogene.


Potrivit corespondentului agenţiei INFOTAG, protestatarii erau participanţi la acţiunea civică „Nu mă tem”, care se aflau la 70-100 metri de centrul evenimentelor şi încercau să pătrundă în Piaţă pentru a împiedica defilarea tehnicii militare a Armatei Naţionale a Moldovei.

După finisarea paradei militare şi după ce conducerea ţării a părăsit PMAN, organele de drept au deblocat Piaţa şi au permis protestatarii să pătrundă în Piaţă.

În opinia unui interlocutor al agenţiei INFOTAG, acţiunea „Nu mă tem”, susţinută spiritual de liderii a câteva partide de opoziţie, în această zi a fost lipsită de organizare, având un caracter spontan.

„Pe feţele oamenilor se putea citi nemulţumirea şi disponibilitatea de a protesta, însă un asemenea protest nu a avut adevăraţi organizatori”, a spus Nadejda Grozavu, o femeie din capitală, care a atras atenţia la absenţa în Piaţă a liderilor partidelor de opoziţie, Andrei Năstase (Platforma DA) şi Renato Usatîi („Partidul Nostru”).

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.27 15:29 Mihai
    Era clar ca asa si sa fie, bine ca fara singe...
  2. 2016.08.27 15:30 Lidia
    Nu cred ca oamenii cara stau la proteste sa prezinte poporul moldav...
  3. 2016.08.27 15:30 Arcadie
    Lla sfirsit p[olitia au demonstrat ca ea poata macar ceva...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.