Social

PREŞEDINTELE NICOLAE TIMOFTI: „NIMENI AFARĂ DE NOI NU VA FACE ORDINE ÎN ŢARA NOASTRĂ”

27 august, 2016

Preşedintele Nicolae Timofti a îndemnat Guvernul şi Parlamentul la responsabilitate şi muncă coordonată, pentru a restabili încrederea cetăţenilor şi pentru a face ordine în ţară. Potrivit corespondentului agenţiei INFOTAG din centrul Chişinăului, despre aceasta el a declarat de pe tribuna din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Nimeni nu va veni să facă ordine în ţara noastră, noi suntem singurii cărora le revine această responsabilitate. Clasa politică se va confrunta cu deficit de încredere până când nu va fi descoperit furtul enormei sume de bani din sistemul bacar”, a subliniat Timofti, care a îndemnat responsabilii să desfăşoare investigarea şi să pedepsească vinovaţii.

El a menţionat că „Moldova a trecut prin multe greutăţi până a ajuns la aniversarea a 25-a a independenţei sale”.

„Cu 25 de ani în urmă zeci de mii de oameni s-au adunat pe această Piaţă pentru a-şi spune dorinţa de a deveni independenţi de imperiul în care trăiau. Astăzi aducem omagiu acestor patrioţi care au săvârşit actul independeţei şi apoi pe Nistru au protejat independenţa. Noi, cei din present, nu am pierdut dorinţa de libertate. Am înţeles că libertatea şi drepturile se obţin prin luptă şi multă muncă. Astăzi, în această zi sfântă, trebuie să ştim că multe dintre răspunsurile la întrebările noastre se regăsesc în Declaraţia de independenţă”, a menţionat preşedintele.

El a subliniat că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE şi a devenit singura ţară din CSI care a obţinut regim liberalizat de vize cu ţările UE. Preşedintele a spus că Acordul de Asociere este „singura şansă de modernizare a ţării”.

El a spus că partenerii principali ai Moldovei pe calea integrării europene sunt „statele Uniunii Europene, în primul rând România, şi SUA”.

În acelaşi timp, în discursul său, şeful statului a reproşat Rusiei implicarea în conflictul transnistrean.

„Imediat după proclamarea independenţei, Moldova a fost nevoită să-şi apere cu armele suveranitatea şi independenţa. În conflictul armat de pe Nistru apărătorii integrităţii teritoriale s-au confruntat cu armata a 14-a rusă. Ca urmare, am fost nevoiţi să facem faţă embargourilor instituite de Rusia”, a menţionat Timofti.

În timpul discursului, poliţia a îngrădit Piaţa şi nu au permis reprezentanţilor opoziţiei să întrerupă desfăşurarea festivităţilor consacrate Uilei Independenţei. Reprezentanţii opoziţiei se aflau la Arca de Triumf şi scandau „Ruşine!”, „Jos!”, „Trădători!”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.27 15:04 Hristea
    Noi facem da puterea este ocup[a numai cu furturi de ce nu faceti nimic fdl Timofti?
  2. 2016.08.27 15:14 Ilie
    O adresara fara inimea si sufletul, fara spiritul romanesc...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.