maib_esspreso

Social

​ UE A ACORDAT MAI ŞAPTE AUTOMOBILE ŞI ECHIPAMENTE PENTRU DEZACTIVAREA DISPOZITIVELOR EXPLOZIVE

20 septembrie, 2016
<mt_str50>

Uniunea Europeană a acordat Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Moldovei şapte automobile de model Dacia, Skoda şi Ford şi echipamente speciale pentru dezactivarea dispozitivelor explozive.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al ministerului, la prezentarea echipamentului, şeful Delegației UE în RM, Pirkka Tapiola, a menționat că delegația UE în Republica Moldova este un partener strategic al MAI, care susține implementarea reformei instituționale.

„Îmbunătățirea performanțelor de prevenire și combatere a criminalității organizate și celei transfrontaliere constituie o prioritate atât pentru RM, cât și pentru țările UE. Ne bucură faptul că acest suport financiar a contribuit la îmbunătățirea capacităților Poliției în investigarea cazurilor de criminalitate organizată”, a remarcat diplomatul.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat în discursul său că există multe progrese realizate pe dimensiunea dialogului de cooperare cu UE, mulțumind astfel oficialilor europeni pentru aportul adus în dezvoltarea sistemului de interne din RM.

„Acest echipament va spori eficiența muncii angajaților din poliție, oferind suport cetățenilor prin servicii de calitate. Actualmente, pe ultima sută de metri, negociem cu Delegația UE un alt suport bugetar, strict pentru Poliție, în vederea implementării prevederilor Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru perioada 2016-2020”, a spus ministrul.

Asistenţa tehnică a fost procurată în cadrul suportului bugetar RM-UE privind liberalizarea regimului de vize 2014-2016. În anul 2015, poliţia a beneficiat de 34 mil. lei pentru procurarea tehnicii speciale, iar peste 1300 de colaboratori ai MAI au fost instruiţi pe diverse tematici aferente criminalității organizate și cea transfrontalieră.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.