Social

​ÎN JAPONIA A FOST INAUGURATĂ AMBASADA MOLDOVEI

29 septembrie, 2016

La Tokyo a fost inaugurată Ambasada Moldovei în Japonia. Potrivit agenţiei INFOTAG, la eveniment a participat o delegaţie a Moldovei, condusă de secretarul general al aparatului preşedinţiei, Ion Păduraru.

În cadrul vizitei delegaţiei, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli, s-a întâlnit cu viceministrul parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, Motome Takisawa, și prim-vicepreşedintele Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), Kazuhiko Koshikawa. Potrivit serviciului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte conexe dialogului bilateral.

„Interlocutorii au abordat stadiul actual al relațiilor bilaterale, perspectivele de cooperare între Republica Moldova şi Japonia, precum şi modalităţile de impulsionare a colaborării reciproc avantajoase. Oficialul moldovean a reiterat aprecierea autorităţilor de la Chişinău pentru suportul Japoniei oferit prin intermediul programului de asistenţă tehnică şi a exprimat interesul pentru reluarea finanţării unor proiecte prioritare, în special în domeniul agroindustrial, educaţie şi sănătate. În context, partea niponă a dat asigurări că va susține în continuare dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova. În cadrul discuțiilor a fost convenită continuarea dialogului multidimensional în vederea valorificării plenare a potențialului cooperării bilaterale în domeniile de interes comun pentru ambele părți”, se arată în comunicat.

Ambasada Moldovei la Tokyo şi Ambasada Japoniei la Chişinău au fost deschise la începutul anului 2016. Festivităţile de inaugurare a ambasadelor au avut loc la începutul lunii septembrie la Chişinău şi în această săptămână la Tokyo. Ambasadorul Moldovei în Japonia este fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.09.29 12:51 Зоряна
    И скорлько на поездку этих бравых хлопцев-молодцов из бюджета потратили денег?
  2. 2016.09.29 12:54 Fima
    Ce sa facem, daca ei toti sunt priteni bun?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.