Social

​ANDREEA MARIN S-A ALĂTURAT LA CAMPANIA „FAMILII OCROTITE” INIŢIATĂ DE FUNDAŢIA LUI VLAD PLAHOTNIUC „EDELWEISS”

06 octombrie, 2016

Cunoscuta prezentatoare din România, Andreea Marin s-a alăturat campaniei „Familii ocrotite” inițiată de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Într-un videoclip publicat pe pagina fondatorului „Edelweiss” Andreea Marin vine cu un mesaj emoționant către oameni, îndemnându-i să semnaleze cazurile de violență.

„Ești în întuneric atunci când lumina de pe chipul tău a fost înlocuită de lacrimi. Când dragostea din inima ta a devenit frica de violența de acasă. Când simți că ai mâinile legate și nu mai decizi tu pentru viața ta și a copilului tău. Ieși din nou la lumină să-ți recapeți demnitate. Vorbește despre ce trăiești sau despre violența din viața cuiva de care-ți pasă. Astăzi te poți destăinui păstrându-ți anonimatul și poți beneficia de ajutor. E timpul să avem din nou controlul vieților noastre. Fii lumină în viața ta sau a altcuiva!”, spune Andreea Marin.

Potrivit Fundației „Edelweiss”, problema violenţei în familie este una răspândită pe larg în toate ţările lumii. Statisticile arată că la nivel global 1 din 3 femei au fost victime ale unui sau multiple acte de violenţă în familie pe parcursul vieţii, 85% dintre victimele violenţei în familie sunt femei, iar în unul din 3 cazuri copii au fost martori ai scenelor de violenţă.

Numai în Republica Moldova, în anul 2015, au fost înregistrate 1914 cazuri de violenţă în familie, din care 1688 victime femei şi 102 copii. Însă cifrele oficiale reprezintă doar situaţiile de criză în care femeile şi copii s-au hotărât să rupă tăcerea, şi-au înfrânt fricile şi au depus plângere împotriva agresorilor. Dar majoritate dintre victime preferă să suporte agresiunile din motiv de frică sau ruşine.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”EDELWEISS” a hotărât să vină în sprijinul femeilor şi copiilor agresaţi, prin campania ”Familii Ocrotite” lansată pe data de16 august, o campanie naţională de informare împotriva violenţei în familie. Obiectivele acestei campanii sunt contribuţia reală la prevenirea, depistarea şi rezolvarea cazurilor de abuz faţă de copiii şi femeile din Republica Moldova, precum şi stimularea implicării tuturor în combaterea acestui fenomen.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.