Social

​MICII TRANSPORTATORI AU RELUAT ACŢIUNILE DE PROTEST ÎN FAŢA GUVERNULUI

25 octombrie, 2016

Micii transportatori de pasageri şi colete au reluat marţi acţiunile de protest în faţa Guvernului. Ei susţin că autorităţile nu au respectat promisiunea de a ţine cont de opinia lor la perfecţionarea legislaţiei de combatere a transporturilor ilegale.

Solicitat de corespondentul INFOTAG, reprezentantul micilor transportatori, Iurie Tesa, a spus că la protest participă peste 160 de şoferi de microbuze.

„Noi suntem ignoraţi. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor pentru a doua oară îşi încalcă promisiunea. Problema este că noi nici măcar nu suntem informaţi despre lucrul asupra soluţionării problemei noastre”, s-a indignat el.

Potrivit lui, astăzi cei de la Guvern au promis că un membru al comisiei va ieşi să vorbească cu protestatarii şi va răspunde la întrebările lor.

„Însă la vămi continuă controalele exagerate, chiar dacă ni s-a promis că acestea vor fi încetate până la soluţionarea problemei. Luni, 24 octombrie, la punctul de trecere Leuşeni-Albiţa au fost reţinute două automobile, iar şoferilor li s-a interzis să părăsească ţara, fără a li se explica motivele”, a spus el.

După cum a informat anterior INFOTAG, prima şedinţă a comisiei a avut loc pe 7 octombrie, a doua – pe 21 octombrie. Ulterior, reprezentanții asociațiilor de transportatori trebuiau să fie invitați la minister pentru o discuție consultativă.

Potrivit noii legi, transportări internaționale pe o distanță mai mare de 300 km pot efectua doar microbuzele care au mai mult de 17 locuri, iar micii transportatori folosesc maşini cu nouă locuri, de aceea ei au rămas în afara legii şi nu pot efectua transporturi de pasageri.

Autorităţile susţin că regulile au fost înăsprite pentru a spori nivelul de siguranță a cetățenilor şi mărfurilor, pentru a evita accidentele rutiere tragice cu implicarea unităților de transport care prestează servicii auto în mod ilicit.

Autorităţile sunt îngrijorate şi de creşterea cazurilor de transportare a mărfurilor în cantități comerciale, camuflate printre colete. Asemenea practici prejudiciază grav bugetul de stat, precum și promovează o concurență neloială. Totodată, sunt înregistrate cazuri de depistare a produselor prohibite sau a substanțelor narcotice, care erau ascunse printre bagajele neînsoțite.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.