Social

​VLAD PLAHOTNIUC CONSIDERĂ CĂ DECIZIA PRIVIND RETRAGEREA CANDIDATULUI PDM DIN CURSA ELECTORALĂ ESTE „UNA CALCULATĂ ŞI LOGICĂ”

27 octombrie, 2016

Coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare din RM, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc consideră că decizia privind retragerea candidatului PDM, Marian Lupu, din cursa electorală este „una calculată şi logică”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, comentând declaraţia lui Lupu privind retragerea candidaturii sale.

„Vreau să-l felicit pe domnul Marian Lupu pentru prestația pe care a avut-o în campania electorală, care a arătat că procentele modeste pe care ni le atribuiau unele sondaje la începutul campaniei nu corespund adevărului. Partidul Democrat este cel mai reprezentativ partid de centru dreapta”, a subliniat Plahotniuc.

El a menţionat că decizia de astăzi poate părea șocantă pentru unii, însă pentru PDM ea este una calculată şi logică.

„Această decizie reiese în primul rând din interesul major al țării și, totodată, desigur că reiese din polarizarea la moment excesivă de pe scena politică. Prin această decizie noi ne dorim să consolidăm vectorul european al țării și să facem ireversibilă modernizarea țării”, a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, dacă democraţii „ar gândi egoist politic, ar trebui ca Marian Lupu să rămână în cursă”.

„El are șanse reale să intre în turul doi. Prin asta PDM ar marca o victorie politică de moment. Dacă există un alt candidat care poate are șanse mai sigure să atingă acest obiectiv, noi, ca partid, și astăzi demonstrăm că suntem în stare să luăm decizii deloc ușoare, responsabile și importante pentru țară”, a spus el.

Plahotniuc a subliniat că această decizie este rezultatul multiplelor consultări cu oamenii în teritoriu, cu colegii de partid, cu partenerii interni și cu partenerii externi.

„Faptul că PDM contribuie, ca un candidat al opoziției proeuropene să câștige funcția de președinte, noi suntem siguri că va consolida echilibrul de pe scena politică a țării. Desigur, această acțiune pentru noi, pentru Moldova este un exercițiu nou, democratic”, a declarat Plahotniuc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.