Social

​ÎN POLONIA AU FOST EVACUATE ULTIMELE 15 TONE DE PESTICIDE EXPIRATE DIN RAIONUL FĂLEŞTI

27 octombrie, 2016

În Polonia au fost evacuate ultimele 15 tone de pesticide cu termenul expirat din raionul Făleşti. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat Ministerului Apărării, în ajun militarii Armatei Naţionale au evacuat ultima cantitate de deşeuri de pesticide.

Operaţiunea de reambalare, paletare, marcare, fixare, cântărire, încărcare în camioane a avut loc în perioada 29 septembrie – 26 octombrie. Pesticidele au fost colectate din 10 localităţi din raion.

În această operaţiune au fost antrenaţi şapte militari din Brigada 2 infanterie motorizată şi Batalionul 22 de menţinere a păcii, împreună cu compania E.S. Field Services Veolia din Marea Britanie. Ei au pregătit pentru export circa 200 tone de deşeuri de pesticide, care vor fi nimicite în Polonia, la incineratorul SARPI Dabrowa Gornicza.

Potrivit şefului adjunct al Direcţiei Logistică în cadrul Marelui Stat Major, colonelul Mariana Grama, începând cu 1 noiembrie, activităţile de evacuare şi distrugere a pesticidelor vor demara la depozitul din satul Bugeac, raionul Comrat.

„Activităţile respective sunt realizate în cadrul Proiectului Fondului de Încredere NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase în Republica Moldova, susţinut financiar de către Guvernul Republicii Moldova, dar şi ţări ca: România, Polonia, Turcia, Italia, Cehia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Bulgaria, Japonia”, a precizat ea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.27 13:29 David
    Trebue sa spunem mersi mult pentru asa proect...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.