Social

​COMPANIILE DIN MOLDOVA SE POT MANIFESTA PE PIAŢA MONDIALĂ A TEHNOLOGIILOR INOVATOARE ÎN DOMENIUL ENERGETICII

30 decembrie, 2016

Concursul tehnologiilor inovatoare în domeniul energeticii „Moldova Eco Energetică” a intrat în rețeaua internațională „Start up energy transition și deschide companiilor moldovenești calea spre premii internaționale.

Surse din cadrul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, care organizează concursul, au relatat pentru INFOTAG că, companiile moldoveneşti care vor depune cereri de participare la concurs devin automat membri ai reţelei „Start up energy transition”, care întruneşte companii de profil din pateu 20 de ţări.

Concursul se desfășoară sub patronajul vicecancelarului, ministrului Federal al Afacerilor Economice și Energiei, Sigmar Gabriel, și ministrului Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Companiile care doresc să participe la concurs trebuie să aibă nu mai mult de 5 ani de la înființare, să dețină un prototip al produsului și să poată explica beneficiile pentru consumatori, modelul de venituri și viziunea pentru tranziția energetică globală.

Concursul se va desfăşura la cinci categorii: tranziția energetică urbană; tehnologiile curate împotriva schimbărilor climatice; viitorul producției și manufacturilor; mobilitate pentru tranziția energetică; platforme și comunități. Câştigătorul de la fiecare categorie va primi un premiu în valoare de zeci de mii de euro, dar va avea și posibilitatea de a participa gratuit la conferința internațională de la Berlin în luna martie 2017.

Totodată, un premiu special în sumă de 20 mii euro va fi împărțit între trei companii ale căror model de business poate contribui la realizarea obiectivului de dezvoltare durabilă 7, „Energie accesibilă și curată”.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a declarat că prin participarea la „Start up energy transition”, Republica Moldova se integrează în piața globală a tehnologiilor și inovațiilor în domeniul energetic.

„Sistemul energetic de mâine este deja în proces de modelare – un efort în care companiile cu renume și cele începătoare luptă cot la cot”, susține directorul Agenției Germane pentru Energie (DENA), organizatorul concursului „Start Up Energy Transition, Andreas Kuhlmann.

Concursul tehnologiilor inovatoare în domeniul energeticii „Moldova Eco Energetică” se desfăşoară din anul 2012. Valoarea proiectelor ce s-au înscris la competiția din anul 2016 a depășit cifra de 26 mil. lei. Termenul limită de depunere a dosarelor la concurs este 31 ianuarie 2017.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.