Social

​POSTUL JURNAL TV ANUNŢĂ DISPONIBILIZĂRI ÎN MASĂ

13 ianuarie, 2017

Postul de televiziune Jurnal TV, care aparţine holdingului Jurnal Trust Media, anunţă disponibilizări în masă şi schimbări serioase în grila de emisie. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-un comunicat al administraţiei televiziunii.

Schimbările vor începe de luni, 16 ianuarie. Administraţia a anunţat că motiv pentru aceasta a servit faptul că instituţia a fost obligată să părăsească sediul centrului de business Sky Tower, unde postul de televiziune a activat de la lansare, în anul 2010.

„Cea mai recentă lovitură am primit-o de la proprietarul clădirii în care avem sediul timp de aproape şapte ani. Pe neprins de veste, dânsul a hotărât să rezilieze unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune, obligându-ne să părăsim sediul într-un termen de 35 de zile. Cine îşi imaginează cât de puţin cum funcţionează o televiziune ştie că este imposibil să respecţi un termen atât de restrâns. Anume pe acest fapt au şi mizat cei care stau în spatele acestei decizii”, se arată în comunicatul administraţiei Jurnal Trust Media.

Compania susţine că postul de televiziune a fost “ţinta mai multor atacuri atât din partea structurilor mediatice deţinute de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, cât şi din partea instituţiilor statului controlate de acesta. Drept exemplu poate servi tentativa de excludere a postului din grila celor mai mari operatori de cablu. Multiplele perturbări ale emisiei de către operatorul naţional de telecomunicaţii e un alt exemplu în acest sens”.

„În şirul acestor acţiuni se mai înscriu concurenţa neloială şi intimidările partenerilor noştri comerciali în vederea determinării acestora de a renunţa la plasarea publicităţii. Lipsa unui măsurător obiectiv şi independent al audienţei TV şi monopolul total pe piaţa publicităţii au avut drept scop final îngenuncherea Jurnal TV şi lipsirea de orice mijloace financiare fără de care devine imposibilă funcţionarea unei televiziuni”, se arată în comunicat.

Potrivit datelor preliminare, la Jurnal TV vor rămâne să activeze nu mai mult de 20 de persoane, care vor fi implicate în emisiunea matinală de divertisment, emisiuni de ştiri şi într-o emisiune politică. Celelalte proiecte de divertisment şi talk-show-uri vor fi închise. Iniţial, la televiziune lucrau peste 100 de persoane. Primele disponibilizări de cadre au avut loc acum câţiva ani.

INFOTAG precizează: Jurnal Trust Media este unul din primele holdinguri media din Republica Moldova. Jurnal Trust Media deţine ziarul Jurnal de Chişinău, revistele Apropo Magazin şi ECOnomist, postul de radio Jurnal FM şi postul de televiziune Jurnal TV. Holdingul aparţine omului de afaceri Victor Ţopa, care în 2012 a fost condamnat la opt ani privaţiune de libertate şi care se ascunde de justiţia moldovenească în Germania. Postul de televiziune se află în opoziţie dură faţă de autorităţi şi sprijină opoziţia de dreapta, în special Partidul Acţiune şi Solidaritate. Informaţiile despre presiunile făcute asupra Jurnal TV şi despre lipsa de finanţe au apărut încă în toamna anului trecut. Potrivit presei, rezilierea contractului de închiriere a sediului a venit ca urmare a datoriilor pe care le-ar avea trustul faţă de proprietarii clădirii. Acestea se ridică la circa 2 mil. lei. Aceleaşi surse susţin că plata lunară pentru chirie constituie circa 35 mii euro.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.13 10:22 Raisa
    Noi trebue sa stringem banii pentru Jurnal TV, macar 2-3 milioane de lei pe luna.
  2. 2017.01.13 10:23 Ana
    Noi, poporul moldav, trebeue sa aparam Jurnal TV - cel mai bun si corect post de televiziune in Moldova.
  3. 2017.01.13 10:25 Rebeca
    Asta este televiziunea poporului si poporu trebue sa sustina Jurnal TV.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.