Social

​FEDERAŢIA SINDICALĂ A EDUCAŢIEI ŞI ŞTIINŢEI A SUSPENDAT ACŢIUNILE DE PROTEST

18 ianuarie, 2017

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEŞ) a suspendat acţiunile de protest ale lucrătorilor din învăţământ şi ştiinţă pe perioada negocierilor cu Guvernul.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele FSEŞ, Dumitru Ivanov, a spus că, „potrivit legii, pe perioada negocierilor, orice acţiuni de proteste trebuie să fie suspendate”.

„Nu trebuie să încălcăm legea, dar nici nu renunţăm la intenţiile noastre. Proteste vor continua cu o nouă forţă, dacă dialogul cu Guvernul va eşua”, a spus el.

Vicepreşedintele FSEŞ, Ion Bulat, a promis că va publica „toate rezultatele procesului de negocieri”. Acestea vor fi plasate pe pagina oficială a FSEŞ şi a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova după fiecare rundă de negocieri.

După cum a informat anterior INFOTAG, protestele au început marţi, la iniţiativa cadrelor didactice, cu susţinerea sindicatelor de ramură. La protestul din faţa Guvernului au participat circa 500 de pedagogi din Chişinău, Bălţi, Drochia şi din alte raioane. Una din principalele revendicări ale protestatarilor este majorarea salariilor cu 50%. Reprezentanţii protestatarilor au fost invitaţi la negocieri la Guvern. Prim-ministrul Pavel Filip a promis să examineze revendicările la următoarea şedinţă a Executivului, care va avea loc miercuri, după amiază.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.18 15:30 Filaret
    Foarte si foarte slab...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.