Social

​ORGANELE DE DREPT AU DESTRUCTURAT O SCHEMĂ DE CONTRABANDĂ CU AUTOMOBILE DE LUX

20 ianuarie, 2017

Colaboratorii Serviciului Vamal (SV), au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu autoturisme de de lux, care erau introduse în țară prin declarare neautentică a datelor ce vizau anul de fabricație.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la comunicatul de presă al SV, în acest caz sunt cercetate cinci persoane care dețin funcții de răspundere în cadrul unei companii importatoare de autoturisme și piese de schimb.

În urma efectuării investigaţiilor au fost identificate 41 de autoturisme care au fost importate în Republica Moldova în perioada anilor 2014-2015. Autoturismele au fost declarate neautentic organului vamal ca fiind fabricate în anul perfectării importului. Însă, conform documentelor ajunse în posesia anchetatorilor, s-a stabilit că acestea au fost produse în anul precedent importului, iar această fraudă a urmărit înşelarea clienţilor care au procurat respectivele mijloace de transport.

În comunicat se menţionează că valoarea per unitate a majorității automobilelor identificate variază între 700 mii și 1,5 mil. lei.

Totodată, organele de anchetă au identificat șapte mijloace de transport importate pe parcursul lunii curente, fabricate în anul 2016, dar declarate organului vamal ca fiind fabricate în anul 2017. În cadrul perchezițiilor operate în birourile de serviciu ale suspecților, au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.20 16:41 Fima
    amenda trebue sa fi macar 5--10 milioane de lei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.