Social

​FOSTUL ŞEF AL BEM A FOST REŢINUT PENTRU 72 DE ORE ÎNTR-UN NOU DOSAR PENAL

22 martie, 2017

Fostul preşedinte al Consiliului de administraţie al Băncii de Economii (BEM), Grigore Gacikevici, a fost reţinut de procurori pentru 72 de ore într-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), şeful băncii, care a fost lichidată anul trecut, este bănuit de încălcarea regulilor de creditare, în perioada în care se afla în fruntea băncii, prin acordarea unui credit de 1,7 mil. euro unui agent economic. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

CNA aminteşte că Gacikevici, alături de alte persoane din fosta administraţie a BEM, a ajuns pe banca acuzaţilor după ce procurorii au stabilit că aceştia au cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari instituţiei financiare. Printre inculpaţi se află ex-şeful Direcţiei credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Dosarul a fost transmis în instanţa de judecată în aprilie 2013.

Grigore Gacikevici a condus BEM în perioada 2004-2012. El a fost reţinut în luna mai 2016 pentru acordarea unor credite dubioase pentru trei agenţi economici, reprezentaţi de omul de afaceri Ivan Tomailî. Peste două luni după reţinere, Gacikevici a fost transferat în arest la domiciliu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.22 14:43 Fima
    Grigore nu este vinovat!!!
  2. 2017.03.22 16:07 Ilie
    On popal pod razdaciu, jali, neplohoi banchir bil.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.