Social

​LIDERII FORŢELOR DE STÂNGA AU DECIS SĂ DESFĂŞOARE PE 9 MAI UN MARŞ COMUN, FĂRĂ SIMBOLICA DE PARTID

28 martie, 2017

Liderii forţelor de stânga au decis să desfăşoare pe 9 mai un marş comun, fără simbolica de partid. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată în ajun de liderii mai multor partide de stânga, precum şi de conducătorii organizaţiilor de veterani, care au participat la şedinţa Consiliului Obştesc „Pentru Patrie”.

Participanţii la şedinţă au susţinut iniţiativa ca împreună să sărbătorească Ziua Victoriei. Ei au subliniat că marşul trebuie desfăşurat într-o coloană comună, dar fără steagurile de partid şi altă simbolică de partid.

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat că toate partidele „care sărbătoresc Ziua Victoriei trebuie să se unească şi să participe împreună la activităţile consacrate celei de-a 72-a aniversări a victoriei asupra fascismului”.

„În pofida diferenţelor de viziuni ale partidelor pe care le-am invitat la discuţii, trebuie să fim împreună de Ziua Victoriei, căci această sărbătoare va exista şi în continuare datorită nouă. Este de datoria noastră să ne consolidăm pe 9 mai. Acţiunile noastre vor demonstra încă o dată atitudinea noastră faţă de această sărbătoare”, a declarat Voronin.

Preşedintele Consiliului Obştesc „Pentru Patrie”, Igor Tuleanţev, a subliniat că „marşul Victoriei” trebuie desfăşurat în mod consolidat, fără simbolica de partid.

El a menţionat că şi conducerea Consiliului, şi PCRM i-au invitat la discuţii pe reprezentanţii partidelor de stânga, inclusiv „Partidul Nostru”, „Patrioţii Moldovei”, Partidul Socialiştilor şi alte forţe. Socialiştii însă au ignorat invitaţia. Ei nu au reacţionat în nici un fel la propunerea celor de stânga de a se consolida pe 9 mai.

Această situaţie a fost comentată pe pagina sa de facebook de vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco.

„Am ajuns la o înţelegere: Drapelul Victoriei nu trebuie tras asupra partidelor, Ziua de 9 mai trebuie marcată împreună, mergând într-o coloană comună, fără steaguri de partid, până la Memorialul „Eternitate”. Singurii dintre cei invitaţi care nu au venit la şedinţă sunt reprezentanţii Partidului Socialiştilor, deşi oficial partidul nu a anunţat că s-a retras din Consiliul „Pentru Patrie”. Se pare că socialiştii vor merge pe 9 mai într-o coloană separată, doar a partidului”, a menţionat Ciubaşenco.

Partidul Socialiştilor şi liderul său neformal, Igor Dodon, nu au reacţionat la decizia forţelor de stânga referitor la necesitatea consolidării despre care vorbeau anterior.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.28 13:36 Ana
    Faceti ce vreti, numai pastrati liniste si pace...
  2. 2017.03.28 13:41 Zosim
    Memoria este sfinta...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.