Social

ÎN CHIŞINĂU A FOST DECLARATĂ SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ

21 aprilie, 2017

Joi seara, în Chişinău a fost declarată situație excepțională. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei comisiei municipale pentru situații excepționale, condusă de primarul Dorin Chirtoacă.


Surse din cadrul primăriei au relatat pentru INFOTAG că la ora 18.00, din cauza ninsorilor abundente, în oraş au fost înregistrate peste 600 de cazuri de prăbuşire a copacilor, care au deteriorat 140 de maşini. Trei persoane au ajunt la spital după ce peste ele au căzut crengi de copaci. De asemenea, au fost deteriorate fire electrice, linii de troleibuz, iar aproape o sută de piloni s-au prăbușit. Sectorul Râșcani a fost cel mai afectat, aici fiind înregistrate cele mai multe incidente. Spre seară, circulaţia transportului public a fost blocată aproape în întreaga capitală.

Potrivit şefului întreprinderii municipale „Spaţii verzi”, Eliferie Haruţa, în oraş erau antrenate 140 de autospeciale şi sute de muncitori.

Şeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, a spus că au fost înregistrate 28 de cazuri de blocare a troleibuzelor din cauza intemperiei. În sectorul Botanica, transportul nu a circulat chiar şi şase ore. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, temporar va fi restricţionată circulaţia la cimitirul „Sfântul Lazăr”.

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat că în ultimii 120 de ani, de când se fac măsurări meteorologice, nu s-au mai înregistrat astfel de situații. În aceste condiții, redresarea situației și înlăturarea consecințelor va dura mai mult timp.. El a solicitat ca prioritar să fie deblocate arterele principale și căile de acces pentru serviciile de urgență și în cartiere, la instituțiile de învățământ, dar și în sectorul locativ. Chirtoacă a solicitat agenţilor economici din capitală să participe activ la lucrările de deszăpezire.

Primăria Chişinău atrage atenţia locuitorilor şi oaspeţilor capitalei să nu plece din casă, fără necesitate, să meargă pe trotuare şi să atragă atenţia la copaci. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze autorităţile la următoarele numere de telefon: 022-22-22-67; 022-22-26-04; 022-21-27-98, 901 şi 902

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.21 15:27 Andrei
    Chirtoaca acuma are sans ca sa me seara chit de bun este gospodar si stain la Chisinau.
  2. 2017.04.21 15:28 David
    Primaries nu are reserve pentru asa situation - nici materials nici financial, din pacate spun asta.
  3. 2017.04.23 22:21 v
    Lui Andrei - ce trebuie să facă PRIMARUL Chirtoacă ca să rămâi satisfăcut .. ca personalitate sau .. individ

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.