Social

„MOLDSILVA” A REPOPULAT REZERVAȚIA „PĂDUREA DOMNEASCĂ” CU CERBI NOBILI

19 mai, 2017

Agenţia de Stat „Moldsilva” planifică să repopuleze pădurile din Moldova cu cerbi nobili.

Surse din cadrul „Moldsilva” au relatat pentru INFOTAG că, după o perioadă de două luni de aclimatizare și adaptare într-un volier al rezervației naturale „Pădurea Domnească”, 20 de cerbi nobili au fost puși în libertate – 17 femele și trei masculi. Aceștia au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Telenești cu scopul repopulări și restabilirii cu cerbi nobili a teritoriului rezervației.

De asemenea, mai este planificată repopularea cu cerb nobil a Parcului Național „Orhei” – 10 exemplare și pădurile întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni – 10 exemplare, iar din rezervațiile „Codrii” și „Plaiul Fagului” vor fi transmise spre popularea 100 de exemplare de cerb cu pete în pădurile din sudul țării – întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva-Sud Cahul și Manta.

Potrivit directorului general al „Moldsilva”, Ion Cebanu, o importanţă deosebită o are conceptul de dezvoltare a gospodăriei cinegetice durabile în fondurile de vânătoare gestionate și anume Programul “Cerb", care va avea o perioadă de implementare de doi ani. Programul este avizat de Ministerul Mediului și Academia de Științe.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.19 18:03 eva
    este bine si corect
  2. 2017.05.19 18:07 Florin
    Ce bine sa fie peste 8-10 ani!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.