Social

SUSŢINĂTORII „PARTIDULUI NOSTRU” AU DESFĂŞURAT ACŢIUNI DE PROTEST LA BĂLŢI ŞI LA COMRAT

22 mai, 2017

Susţinătorii „Partidului Nostru” (PN) au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute acţiuni de protest la Bălţi şi la Comrat. La mitingul din capitala de nord a republicii, liderul PN, Renato Usatîi, care se ascunde la Moscova de justiţia moldovenească, a luat legătura prin internet cu activiştii partidului şi cu locuitorii oraşului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că „regimul de la guvernare a învăluit nu doar oraşul Bălţi, ci şi întreaga ţară cu scheme criminale de stoarcere a banilor”.

„Privesc cu durere cum mii de concetăţeni părăsesc Moldova. Mă doare să văd cum omul cu care împreună am protestat, omul care înainte de turul doi al alegerilor preşedintelui, aici, în prezenţa lui Nicolae Ţipovici, Elenei Griţco şi a altora spunea că, atunci când va deveni preşedinte, va ajuta la nimicirea regimului lui Plahotniuc, peste câteva luni ne-a trădat. Preşedintele Igor Dodon pune în pericol întreaga ţară, pentru că, odată cu modificarea sistemului electoral în Parlament, regimul lui Plahotniuc va rămâne în ţară pentru zeci de ani”, susţine Usatîi.

Potrivit lui, înainte de turul doi, el s-a întâlnit cu Dodon la Moscova, la aeroportul Domodedovo.

„Probabil că atunci când a revenit la Chişinău, Plahotniuc l-a certat pentru această întâlnire. În orice caz, asistenţii lui Dodon m-au sunat şi mi-au spus că Igor Dodon nu poate să-mi mai sune, căci telefonul său este ascultat. Reiese că ţara este condusă de un nou trădător?!”, se întreabă politicianul.

La protestul de la Bălţi din 21 mai, care a durat 1,5 ore, au participat de la 3 până la 5 mii de oameni. Aceştia purtau pancarte pe care scria „Jos Plahotniuc!”, „Întoarceţi-ne primarul!”, „Jos mâinile de pe autorităţile locale!”.

La protestul de la Comrat au participat mai puţin de o mie de persoane. La finele acţiunii a fost luată decizia ca protestul să fie continuat altădată.

Unul din organizatorii acţiunilor de protest la Chişinău, politologul Arcadie Barbăroşie, a scris pe reţelele de socializare că protestul de la Parlament, preconizat pentru 28 mai, se amână pentru 11 iunie, fără a explica motivele.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.22 17:59 Nicolae
    Noi toti putem sa spunem PDM, ca noi vrem innapoi pe dl Usatii?
  2. 2017.05.22 18:01 Maria
    La nordul Moldovei lumea inca mai iubeste pe Renato...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.