Social

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR ESTE ÎMPOTRIVA RESTRICŢIILOR PRIVIND LIBERTATEA DE EXPRIMARE ÎN INTERESUL PUTERII "DEMOCRATE"

25 mai, 2017

Partidul Socialiştilor pledează categoric împotriva "iniţiativei democraţilor de adoptare a legii cu privire la aşa numita "luptă cu propaganda", anunţată de eurounioniştii de la putere".

Într-un comunicat al PSRM, citat de agenţia INFOTAG, formaţiunea cataloghează această iniţiativă drept "o încercare de a se agăţa de putere prin orice mijloace".

"De-a lungul ultimilor opt ani, guvernarea şi-a demonstrat incapacitatea de a face faţă nu doar reformelor promise, dar şi elementarelor cerinţe ale guvernării. Economia ţării este într-o criză profundă. Imitarea reformelor, corupţia totală şi "furtul secolului" din sectorul bancar, pentru care nu au fost încă pedepsiţi vinovaţii, au adus ţara în pragul dezastrului financiar", susţin socialiştii.

În opinia lor, această conducere a făcut ca statul "să nu se poată întreţine din contul economiei, fiind nevoit să apeleze la împrumuturile externe periculoase ale partenerilor occidentali. Din această cauză, ţara este impusă practic să se răsplătească cu propria suveranitate".

"Ratingul scăzut al Partidului Democrat, precum şi eşecul reformelor pun la îndoială accederea actualului partid de guvernământ în următorul Parlament. Prin urmare, democraţii speră să se salveze prin manipulări preelectorale. Încercând să stârnească o isterie anti-rusă, acceptând şi promovând represiunile în mass-media şi restricţionând libertatea de exprimare, ei speră la un acord tacit al Occidentului", menţionează socialiştii, care promit că PSRM "va combate cu fermitate orice încercare din partea majorităţii de guvernământ de a dăuna relaţiilor moldo-ruse, precum şi atacurile asupra presei şi libertăţii de exprimare, care este protejată de Constituţie".

PSRM va depune toate eforturile "pentru a opri aprobarea proiectului de lege privind combaterea aşa numitei "propagande ruse" în Parlament".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.25 13:07 Fima
    Parca aceleasi partide sunt partineri?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.