Social

AU FOST DESEMNAŢI CÂŞTIGĂTORII CONCURSULUI NAŢIONAL "SURSE DE ENERGIE REGENERABILĂ"

30 mai, 2017

În Moldova s-a desfăşurat prima ediţie a concursului naţional "Surse de energie regenerabilă". Premiul Mare al concursului a fost luat de Ion Ursu şi Ion Mereacre, elevi la liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni, pentru proiectul "Microhidrocentrală şi turbină eoliană ce generează energie electrică".

Surse din cadrul Programului ONU pentru Dezvoltare în Moldova, care a organizat concursul, au relatat pentru INFOTAG că 65 de tineri din 32 de şcoli şi-au promovat lucrările în faţa juriului, iar 11 din proiectele ce au acumulat punctaj maxim au fost desemnate câştigătoare.

Primul loc a fost împărţit de elevii Andrei Lupaşco şi Dumitru Burlacu din Soroca ("Electro-termo centrală ce produce energie din surse regenerabile") şi Petronela Ciobanu şi Olivia Enache din Nicoreni, raionul Drochia ("Producere de biodiesel şi săpun din ulei prăjit").

"Tânăra generaţie poate aduce schimbarea şi ajuta prin propriile convingeri şi stil de viaţă să consumăm raţional energia şi să valorificăm resursele naturale de energie pentru a trăi într-un mediu mai curat. Ne impresionează numărul mare de lucrări şi, în special, multitudinea de soluţii inovative, prototipuri de echipamente ce produc în regim real energie ecologică", susţine Lina Acălugăriţei, specialistă în instruire şi educare, Proiectul Energie şi Biomasă

Ministerul Educaţiei a lansat concursul naţional "Surse de energie regenerabile" pentru a promova şi motiva tinerii cu soluţii inovative de valorificare a energiei verzi şi de protecţie a mediului ambiant.

"Studierea acestui curs îi învaţă pe elevi cât de importantă este valorificarea raţională a resurselor energetice în scopul protecţiei şi conservării mediului. În cadrul concursului participanţii au demonstrat creativitate, aptitudini deosebite în elaborarea, prezentarea şi promovarea modelelor de proiecte în domeniul surselor de energie regenerabile", a declarat reprezentanta Ministerul Educaţiei, Mariana Goraş.

INFOTAG precizează: Concursul naţional "Surse de energie regenerabilă" este organizat cu suportul financiar al Uniunii Europene. Acesta face parte din Proiectul european Energie şi Biomasă pentru 2015-2017, care are un buget total de 9,41 mil. euro.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.30 12:26 Mihai
    Bine ca copii nostrii au talent!!! In asa caz noi avem si viitor bun.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.