Social

ŞEDINŢA DE JUDECATĂ PRELIMINARĂ ÎN DOSARUL LUI VEACESLAV PLATON A FOST AMÂNATĂ LA SOLICITAREA SA

16 iunie, 2017

Judecătoria Chişinău a amânat joi şedinţa de judecată preliminară în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat deja la 18 ani de închisoare, care a cerut timp pentru a lua cunoştinţă de materialele celei de-a doua cauze penale pornite pe numele său.

Potrivit agenţiei INFOTAG, avocatul omului de afaceri, Eduard Rudenco, a spus că şedinţa ar putea avea loc săptămâna viitoare.

"Iniţial, Platon a solicitat traducerea tuturor celor 1 mie de pagini ale dosarului său, adunate în şase volume. Acest lucru este prevăzut de lege. Dar pentru această activitate este nevoie de timp şi de bani. S-a convenit că Platon va lua cunoştinţă de materialele dosarului prin intermediului unui traducător în limba pe care o cunoaşte (rusă - "I.")", a menţionat el.

INFOTAG precizează: Veaceslav Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi în aceeaşi zi a fost extrădat autorităţilor moldoveneşti, care l-au dat în căutare internaţională. Platon este acuzat de delapidarea din Banca de Economii a 800 mil. euro, precum şi de implicare în spălare de bani prin intermediul a trei bănci moldoveneşti a $22 mlrd. din Rusia, în cadrul dosarului "Laundromat".

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.16 10:27 Ana
    Saracu el, saracu!
  2. 2017.06.16 10:30 Grigore
    Numai la Starsburg el gaseste adavarul,la noi inMoldova pentru dl Platon asta este imposibil.
  3. 2017.06.16 12:14 Nina
    Cineva poate sa spuna asta deja este fiasco totala sau inca nu?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.