Social

UN SAVANT AMERICAN INTENŢIONEAZĂ SĂ SCRIE O CARTE DESPRE SITUAŢIA DIN MOLDOVA

20 iunie, 2017

Profesorul Mitchell A. Orenstein de la Universitatea din Pennsylvania intenţionează să scrie o carte în care să compare situaţia geopolitică din Moldova, Belarus şi Ucraina, în calitate de ţări ale spaţiului postsovietic.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul „Partidului Nostru”, omul de ştiinţă american a sosit în Moldova pentru a studia succesele în activitatea administrativă a primarului de Bălţi, Renato Usatîi. Politologul american consideră că este un caz excepțional în istoria administrației publice locale, când un șef al conducerii orașului gestionează localitatea de la distanță.

„Este un caz excepțional. Printre numeroasele aspecte ale politicii în Moldova, care sunt ieșite din comun, cazul lui Renato Usatîi este deosebit. Este foarte neobișnuit pentru noi să avem un primar care nu locuiește în oraș. Bineînțeles, este un experiment foarte interesant, de a vedea cum funcționează această metodă. Mă miră faptul că mă aflu pentru prima dată într-un astfel de oraș, în astfel de circumstanțe”, a recunoscut el.

Referindu-se la viitoarea sa carte, profesorul a amintit că Moldov, Ucraina şi Belarus se află în mijlocul centrului de influență a Rusiei și UE, deseori nu din proprie dorință.

„Drept urmare, aceste ţări sunt foarte afectate. Eu voi reflecta diferențele și modul în care aceste conflicte se desfășoară în diferite țări, chiar și în diferite orașe. În special, cum afectează oamenii ce trăiesc în această regiune”, a explicat el.

INFOTAG precizează: Mitchell Orenstein este profesor de politici ale Europei Centrale și de Est, în cadrul Departamentului slav de la Universitatea din Pennsylvania și la Universitatea din Harvard, SUA. Renato Usatîi este liderul „Partidului Nostru”, care de aproape un an se ascunde la Moscova de justiţia moldovenească.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.