Social

MINISTERUL JUSTIȚIEI PROMOVEAZĂ PROGRAMUL „JUSTIȚIE TRANSPARENTĂ”

23 iunie, 2017

Ministerul Justiției, în colaborare cu Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), continuă să promoveze în republică programul „Justiție transparentă”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în cadrul lansării campaniei de promovare a programului, reprezentanta USAID Moldova, Cristina Malai, a spus că scopul acestuia este automatizarea instanțelor judecătorești, pentru ca sistemul judiciar să fie mai accesibil publicului. Etapele de realizare a programului sunt: implementarea serviciului e-dosar, instruirea judecătorilor și a personalului instanței privind acest nou sistem, campania de informare a cetățenilor și posibilitatea de a monitoriza online performanțele judecătorilor.

„Guvernul SUA continuă să promoveze supremația legii la nivel mondial, iar USAID susține statul de drept și reforma sectorului judiciar în Moldova printr-o serie de proiecte. Susținem crearea și gestionarea dosarelor electronice și înregistrarea audio a proceselor pentru asigurarea transparenței și eficienței. Scopul nostru este ca justiția să inspire mândrie poporului Moldovei” a comunicat Ambasadorul SUA în RM, James Pettit.

Implementarea programului pilot a început în anul 2007 și se dezvoltă în continuare. În 2015, a fost lansat modulul de dosar electronic, care se află în proces de testare până în decembrie 2017. Activitatea programului este planificată pentru cel puțin 15 ani.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.23 16:12 Grogore
    Dl Cebotari este bun ministru, care stie buca legii...
  2. 2017.06.23 16:15 Liviu
    Ce implace in dl Cebotari ca este foarte si foarte bine pragatit in mod professional si este om adavarat are sapte ani de acasa!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.