Social

TAXELE DE STUDII LA UNIVERSITĂȚILE DIN MOLDOVA AU RĂMAS ACELEAȘI CA ȘI ANUL TRECUT

17 iulie, 2017

În noul an, taxele de studii la universitățile din Moldova au rămas aceleași, iar depunerea actelor de admitere va începe de săptămâna viitoare.

Potrivit agenției INFOTAG, un an de studii la cea mai scumpă universitate din Moldova, cea de medicină și farmacie, va costa în mediu 30 mii de lei. Ca de obicei, cea mai scumpă facultate este cea de stomatologie.

Universitatea de Stat din Moldova propune un an de studii la facultatea de drept la taxa de 10 mii de lei, la cea de limbi străine – 7 mii, iar taxa la facultatea de matematică și informatică este de 6 mii.

Doritorii de a studia business și administrare la Academia de Studii Economice din Moldova vor achita până la 8 mii de lei. Studiile la Facultatea economie mondială și relații economice internaționale vor costa circa 8,8 mii de lei, iar la facultatea de finanțe – 6 mii.

Un an de studii la Facultatea de urbanism și arhitectură la Universitatea Tehnică costă 11 mii de lei, la facultatea de informatică – 9 mii de lei, iar la cea de energetică şi inginerie electrică – 8,5 mii de lei.

Cele mai ieftine contracte de studii sunt la Universitatea Pedagogică, unde acestea variază între 5 şi 6 mii de lei.

Candidații la studiile universitare pot depune actele în perioada 24-31 iulie, prezentând copiile diplomei, buletinului de identitate și certificatul medical. Taxa de depunere a actelor la o facultate costă 50 de lei. Anul acesta s-au păstrat studiile cu predare în limba rusă și cele cu frecvența redusă. Statul oferă 15% din locurile bugetare pentru cei care au susținut excelent Bacalaureatul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.17 16:46 Fima
    De aceia ca acum leul nostru este mai puternic...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.