Social

CONSILIUL MUNICIPAL CHIȘINĂU ESTE ÎNGRIJORAT DE MICȘORAREA SPAȚIILOR VERZI DIN MUNICIPIU

19 iulie, 2017

Din cauza defrișării arborilor din municipiu și a gestiunii private a parcurilor din Chișinău, acesta își pierde spațiile verzi. Despre aceasta s-a discutat marți la şedința Consiliului Municipal Chișinău.

Potrivit agenției INFOTAG, șeful întreprinderii „Spații Verzi”, Eliferii Haruța, a prezentat pentru aprobare Regulamentului cu privire la repartizarea și gestionarea spațiilor verzi din municipiul Chișinău.

Potrivit lui, obiectivul acestuia constă în delimitarea corectă a spațiilor care sunt în gestiunea „Spații verzi”, iar cetățenii să cunoască în ce mod să apeleze la întreprindere pentru defrișarea copacilor.

Referitor la o prevedere din Regulament prin care revizia suprafeţelor spațiilor verzi municipale trebuie să fie realizată de Direcția generală de arhitectură și urbanism, președintele fracțiunii Partidului Popular European în CMC, Ruslan Codreanu, a spus că „aceasta nu își are locul, deoarece de protecția spațiilor verzi trebuie să aibă grijă „Spaţii Verzi”, dar nu această direcție, care va spune că trebuie tăiaţi copii pentru construcția vreunui bloc locativ”.

La rândul său, consilierul municipal din partea „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, a spus că „unii reprezentanți ai primăriei au lansat ideea de a da în gestiune privată unele parcuri din Chișinău, de exemplu parcul „La Izvor”, pe motiv că „Spații Verzi” nu se descurcă cu salubrizarea și îngrijirea acestui parc”.

„A da în gestiune privată un parc din Chișinău în condițiile existente înseamnă să pierzi parcul. Eu vreau ca și voi să bateți alarma, împreună cu cei îngrijorați, fiindcă, pe lângă ideea de a da parcurile în gestiune privată, mai există și insistența celui care are în proprietate statul Republica Moldova, să-și facă hotel cu 11 niveluri în Grădina Publică Ștefan cel Mare”, a spus consilierul.

El a adus exemplul Vienei, unde nimeni nu are voie să pornească vreo construcție în parcurile publice, și propune cu toată seriozitatea să fie rezolvată această problemă și „să nu fie lăsaţi fără de pedeapsă cei care distrug orașul”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.19 10:35 Maxim
    Propunerea dl Casu este cea mai rationala!
  2. 2017.07.19 10:36 Liza
    Ce bine pragatit este dl Casu, bravo lui!
  3. 2017.07.19 10:37 Maria
    Vinovata este coruptia...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.