Social

PĂRINŢII ÎŞI VOR PUTEA ÎNSCRIE COPIII LA GRĂDINIŢELE DIN CAPITALĂ ON-LINE

20 iulie, 2017

Părinții își vor putea înscrie copiii la grădiniţele din Chişinău în regim online, prin platforma electronică www.inscriere-gradinite.md, lansată de Direcția generală educație, tineret și sport și E-guvernare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, la lansarea platformei, șefului interimar al Direcției, Alexandru Fleaș, a spus că scopul acesteia este de a simplifica procedura de înscriere a copiilor la grădiniţă.

„La momentul actual, grădiniţele din capitală sunt introduse în baza electronică de date, iar înscrierea în regim on-line va începe la 1 septembrie. Platforma este accesibilă în limbile română, rusă şi engleză şi va permite sporirea transparenţei în activitatea grădiniţelor. De asemenea, pe platformă părinţii vor putea afla informaţii despre instituţia preşcolară şi lista locurilor disponibile. După completarea datelor personale, părintele va obţine numărul de înscriere”, a spus el.

Potrivit şefei Secţiei învăţământ preşcolar, Angela Mocanu, „anual, în grădiniţele din Chişinău sunt înscrişi circa 8 mii de copii”.

„Înmatricularea la grădiniţe este posibilă de la trei ani, de aceea în prezent sunt înscrişi copiii născuţi în anul 2014. Până acum au fost înscrişi 7570 de copii. Informaţia despre locurile libere va putea fi aflată în septembrie, când instituţiile îşi vor relua pe deplin activitatea”, a spus ea.

INFOTAG precizează: În municipiul Chişinău sunt 158 de grădiniţe, dintre care 28 în suburbii. Proiectul platformei online are o valoare de 90 mii lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.20 14:21 David
    Este comod si rapid...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.