Social

​ INSTANȚA DE JUDECATĂ A APROBAT SEMNĂTURILE COLECTATE ÎN SUSȚINEREA REFERENDUMULUI DE DEMITERE A PRIMARULUI CHIȘINĂULUI

24 iulie, 2017

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a aprobat semnăturile colectate în susținerea desfăşurării referendumului cu privire la demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Potrivit agenției INFOTAG, vineri, instanţa de judecată a declarat valabile peste 75 mii din cele 77 mii de semnături prezentate. Numărul minim de semnături a fost de circa 64 de mii.


Decizia luată poate fi atacată în decurs de 15 zile la Curtea de Apel. Conform legislației, după acordul instanței, Consiliul Municipal din Chișinău urmează să stabilească data desfășurării referendumului. După acestea, Comisia Electorală Centrală va organiza referendumul.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis prin referendum, la acesta trebuie să voteze mai mulți alegători decât au votat pentru desemnarea lui în funcție, la alegerile din iunie 2015, când s-au numărat peste160 de mii de voturi.

La momentul actual, Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu, fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Vineri, Procuratura a solicitat Consiliului Municipal să-l suspende pe Dorin Chirtoacă din funcție. Dacă Consiliul va lua această decizie, atunci, potrivit legislației, referendumul nu poate fi desfăşurat în perioada suspendării lui din funcţie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.24 13:56 Efim
    Opriti, Va rog, el nu este vinovat!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.