Social

CU SUPORTUL GERMANIEI, ÎN COMUNA COSTEŞTI DIN RAIONUL RÂŞCANI A FOST INAUGURATĂ O STAŢIE DE EPURARE ŞI REŢELE DE CANALIZARE

28 iulie, 2017

Cu suportul Guvernului Germaniei, în comuna Costeşti din raionul Râşcani a fost inaugurată o staţie de epurare şi reţele de canalizare.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord au relatat pentru INFOTAG că staţia are o capacitate de epurare de 150 metru cubi pe zi. Totodată, în cadrul proiectului, au mai fost construite reţele electrice, inclusiv transformatorul şi generatorul de avarie, a fost amenajat teritoriul staţiei de epurare şi a fost instalat un gard pentru împrejmuire. Suplimentar, a fost construită o rigolă cu o lungime de 85 de metri, pentru scurgerea apelor pluviale, şi a fost instalat un rezervor de apă cu un volum de 3000 de litri, inclusiv o pompă. Staţia permite extinderea cu până la 300 metru cubi pe zi a volumului de apă epurat.

Reprezentantul Ambasadei Germaniei în Moldova, Ulrich Kleppmann, a spus în ajun, la ceremonia de dare în exploatare a obiectului, că proiectul este important pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din raion.

"Germania împreună cu partenerii săi din Suedia, Elveţia, România şi Uniunea Europeană doreşte să îmbunătăţească condiţiile de viaţă în Republica Moldova prin intermediul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale", al cărui buget, în următorii ani, reprezintă peste 80 mil. euro", a spus el.

Potrivit managerului proiectului, Alexandru Muravschi, "dacă nu ar exista dorinţa de a lucra, de a participa activ, proiectele nu ar avea succes".

"Un exemplu frumos de implicare pentru realizarea unui proiect de dezvoltare regională îl putem vedea aici, la Costeşti. Suntem siguri că va fi asigurată durabilitatea proiectului, spre beneficiul populaţiei",, a spus el.

Valoarea totală a lucrărilor de construcţie şi modernizare a staţiei de epurare şi lucrările de construcţie / montaj a sistemului de canalizare în comuna Costeşti se cifrează la circa 14,5 mil.lei ($ 800 mii.), oferiţi de Guvernul Germaniei

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.