Social

A ÎNCEPUT TURUL DOI AL ADMITERII ÎN ȘCOLILE PROFESIONALE DIN MOLDOVA

16 august, 2017

A început turul doi al admiterii în școlile profesionale din Moldova. Acesta se va desfășura în perioada 16-25 august. Sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, absolvenții de liceu și absolvenții școlii medii generale.

Sursele din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, au relatat pentru agenția INFOTAG, că circa 3,5 mii de locuri au rămas libere.

Potrivit Șefului Direcție ÎPT, Silviu Gîncu, meseriile care au rămas încă neacoperite sunt cele din domeniul agriculturii și construcțiilor.

În primul tur al admiterii la studii în învățământul profesional tehnic au fost depuse circa 4,4 mii de cereri în centrele de excelență, 5,3 mii în colegii și 6,8 mii în școlile profesionale.

INFOTAG precizează: În anul 2017, în școlile profesionale sunt oferite 7623 locuri cu finanțare bugetară, 862 – cu predarea sistemului dual și 745 în bază de contract. Durata studiilor – de la 1 până la 3 ani. Costul unui contract variază între 4 și 5 mii de lei. Anul trecut, pentru studii în școlile profesionale au fost oferite 9,6 mii de locuri.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.16 16:33 veruta
    in scurt timp, scolile profesionale vor fi nevoite sa anunte si al treilea tur de admitere, avand in vedere cu pleaca tinerii peste hotare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.