Social

FOSTUL VICEMINISTRU AL ECONOMIEI S-A ALES CU O AMENDĂ DE 37,5 MII LEI ($2 MII)

23 august, 2017

Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, acuzat de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari, a fost condamnat de Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, la o amendă de 750 de unităţi convenţionale, echivalentul a 37,5 mii lei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, procurorii au solicitat ca lui Triboi să-i fie aplicată interdicția de a ocupa anumite funcții publice pe o perioadă de opt ani, însă instanţa nu s-a pronunţat în acest sens. Fostul funcţionar urmează să achite cheltuielile judiciare în sumă de 5597 lei şi să restituie suma de 2,506 mil. lei, cu care a fost prejudiciat bugetul statului în urma acțiunilor ilegale.

Procurorul Dorin Compan a spus că fostul funcționar și-a recunoscut vinovăția, iar amenda aplicată corespunde normelor legale.

Valeriu Triboi nu a fost prezent la pronunțarea sentinței, iar avocatul său a refuzat să dea declarații pentru presă.

În cadrul audierilor, procurorii au declarat că Triboi a cumpărat prin intermediul unor terțe persoane un imobil în valoare de aproape 1 milion de lei de la S.A. „Moldtelecom”, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Ulterior a dat clădirea în locațiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, contra unei plăţi de 500 mii lei anual. De asemenea, prin abuz de putere, Triboi a dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locaţiune, din contul acesteia, pentru reparaţia clădirii fiind alocate 4 mil. lei

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.23 16:15 Ana
    On visel suhim iz vodi, ne pravda li?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.