Social

ALŢI 10 GARDIENI SUNT SUSPECTAŢI DE MALTRATAREA LUI ANDREI BRĂGUŢA

21 septembrie, 2017

Alţi 10 gardieni de la penitenciarul nr. 13 din Chişinău sunt suspectaţi de maltratarea lui Andrei Brăguţa, care a decedat în spitalul de tip penitenciar „Pruncul” pe 26 august. Anunţul a fost făcut la un post tv de procurorul-şef al Secţiei combatere tortură a Procuraturii Generale, Ion Caracuian.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că procurorii au analizat înregistrările video în perioada de detenţie a lui Brăguţa în izolator.

„Este vorba de 10 poliţişti din patru schimburi. Ei nu au întreprins măsuri pentru eliminarea torturii faţă de Brăguţa. Poliţiştii au fost audiaţi de procurori şi nu îşi recunosc vina”, a spus Caracuian.

Potrivit lui, toţi gardienii continuă să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, pentru că suspendarea lor din funcţie este o prerogativă a Inspectoratului General al Poliţiei, însă ei sunt obligaţi să se prezinte la organele de urmărire penală

INFOTAG precizează: Andrei Brăguţa a decedat după 10 zile de la arest. El a fost reţinut pentru depăşirea limitei de viteză şi comportament neadecvat în timpul traficului rutier. Fiind psihic bolnav, Brăguţa a sărit la bătaie la poliţişti, după care a fost arestat administrativ. Chiar din primele zile după reţinere, tatăl bărbatului a cerut autorităţilor să-l plaseze pe fiul său într-o instituţie medicală specială, dar nu a fost auzit. Bărbatul a stat câteva zile în izolatorul nr. 13, unde a fost bătut de gardieni şi de colegii de celulă. În dosarul Brăguţa au fost reţinuţi trei poliţişti şi patru colegi de celulă. Alţi trei gardieni au fost demişi din funcţie. Rudele bărbatului susţin că vor solicita o expertiză internaţională.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.