Social

MEMBRUL CONSILIULUI SUPREM AL MAGISTRATURII, TEODOR CÎRNAŢ, ŞI-A DAT DEMISIA DUPĂ CE A PICAT TESTUL LA POLIGRAF

10 octombrie, 2017

Membrul Consiliului Suprem al Magistraturii, lectorul universitar Teodor Cîrnaţ, care a candidat la şefia Autorității Naționale de Integritate (ANI), şi-a dat demisia marţi, după ce a picat testul la poligraf.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el le-a declarat jurnaliştilor că a depus cererea de demisie la secretariatul CSM.

„Acest test e ficțiune, mă consider integru, m-am condus de lege și nu am acceptat influența nimănui, nici a persoanelor private, nici a partidelor politice”, a spus Cîrnaţ, menţionând că „şi-am dorit cu adevărat să devină președintele ANI, să facă în aşa fel, încât în Republica Moldova integritatea să fie independentă”.

Angajatul ANI, Victor Strătilă, şi membrul CSM, Teodor Cîrnaţ, au picat testul la poligraf, care este ultima etapă a concursului de ocupare a funcţiei vacante.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Integritate, Sergiu Ostaf, „tetectorul la care au fost testaţi a arătat că o mare parte din răspunsurile oferite de ei la întrebările adresate nu erau sincere”.

INFOTAG precizează: ANI este o instituţie ce verifică declaraţiile demnitarilor şi deputaţilor. Aceasta a fost formată în anul 2016 în baza Comisie naţionale Anticorupţie, care avea statut de instanţă de constatare şi nu putea aplica sancţiuni împotriva funcţionarilor. ANI va avea 30 de inspectori cu statut independent. Ei vor putea constata neregulile şi cere explicaţii, dar şi să aplice sancţiuni, să se adreseze în instanţa de judecată şi să obţină confiscarea averii. Preşedintele ANI este numit pe un termen de cinci ani în baza rezultatelor unui concurs deschis.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.10 20:12 Demid
    Socot ca este un pas gresit!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.