Social

SINDICATELE DIN MOLDOVA SUNT SOLIDARE CU CERINŢELE COLEGILOR ROMÂNI

12 octombrie, 2017

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) îşi exprimă dezacordul față de decizia Guvernului României prin intenția sa fermă de a pune sarcina contribuțiilor de protecție socială exclusiv asupra angajaților, începând cu 1 ianuarie 2018

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează în „Scrisoarea de solidaritate”, expediată de conducerea CNSM Guvernului României şi Confederației Internaționale a Sindicatelor

În scrisoare sindicaliştii moldoveni „îşi exprimă susținerea organizațiilor sindicale din România – BNS, Cartel-ALFA, CSDR și CNSLR-Frăția cu privire la schimbările anunțate recente la sistemul de protecție socială”.

„Suntem convinşi că transferul total a responsabilității pentru finanțarea sistemului protecției sociale către angajați agravează încălcarea majoră a Convențiilor OIM și ONU de protecție a drepturilor de protecție socială. Asemenea proceduri nu sunt recunoscute la nivel internațional și încalcă principiile dialogului social și al responsabilității sociale. Prin urmare, este o subminare a modelului social-european și ne solidarizăm sindicatelor din România”, susţine CNSM.

Sindicaliştii fac apel către Guvernul României „de a continua dialogul social veridic, de a renunța la ideea contribuțiilor forțate pentru protecție socială unilaterale de la angajați și de a găsi o soluție alternativă și de a respecta Convențiile OIM și ONU de protecție a drepturilor de protecție socială, care sunt esenţiale pentru democraţia românească și în concordanţă cu opţiunea societăţii româneşti pentru o Europă democrată”.

CNSM le doreşte sindicatelor din România succes în realizarea campaniilor pentru apărarea drepturilor de protecție socială.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.12 17:12 David
    Corect, noi trebue sa fim solidar cu fratii nostrii!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.