Social

​ INSPECTORILOR DE PATRULARE LI SE VA INTERZICE SĂ OPREASCĂ ŞOFERII NEMOTIVAT ŞI SĂ DESFĂŞOARE CONTROALE NEFONDATE

17 octombrie, 2017

Inspectorilor de patrulare li se va interzice să oprească şoferii nemotivat şi să desfăşoare controale nefondate. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, marţi, în cadrul unui briefing, după şedinţa conducerii formaţiunii.

El a menţionat că inspectorii de patrulare vor opri automobilele doar în caz de încălcare a lelgii sau în cadrul campaniilor de luptă cu consumul de alcool la volan sau în cadrul altor măsuri privind sporirea siguranţei traficului rutier.

Potrivit lui, analiza situaţiei a arătat că, în cadrul procesului de reformă, sute de polițiști a căror atribuție era să patruleze și să asigure ordinea publică s-au recalificat în agenți de poliție rutieră.

„Astfel, în loc de 300 de agenți de poliție rutieră, astăzi sunt peste o mie și toți nu fac altceva decât să oprească mașini, de multe ori fără motiv, iar așa-zisele controale de rutină devin generatoare de corupție și hărțuire a șoferilor”, consideră Plahotniuc.

El a spus că a solicitat Guvernului să întreprindă măsuri pentru a elimina abuzurile din partea poliţiei, deoarece oamenii trebuie să circule liber atâta timp cât nu încalcă legea.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.17 18:59 David
    Cine este el? Cine este mai important - legea sau declaratiile dl Plahotniuc?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.