Social

ROMÂNIA A INVESTIT CIRCA 5 MIL. LEI ÎN RENOVAREA INSTITUTULUI MAMEI ȘI COPILULUI

18 octombrie, 2017

România a investit 4,4 mil. lei în renovarea secțiilor Radiologie și imagistică, Diagnostic funcțional și Endoscopie din cadrul Institutul Mamei şi Copilului din capitală. Ceremonia de inaugurare a secţiilor a avut loc marţi.

Solicitată de agenția INFOTAG, reprezentanta Institutului, Steluța Andreeva, a spus că renovarea a avut loc în cadrul proiectului respectiv, în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, semnat la 14 noiembrie 2014.

„Conform documentului, Guvernul României a pus la dispoziţie o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de un milion de euro pentru renovarea şi dotarea secţiilor de lăuzie şi obstetrică, dotarea Centrului de screening prenatal, renovarea şi dotarea secţiei de reanimare și modernizarea spaţiului de primire pacienţi”, a specificat ea.

Potrivit ei, lucrările au durat în perioada 2016-2017, iar secțiile în acest timp și-au continuat activitatea în mod obișnuit.

De asemenea, pe 2 septembrie 2015, conform amendamentului la Memorandum, s-a decis acordarea unei noi tranşe, în valoare de 1,5 mil. de euro, pentru renovarea şi dotarea cu mobilier a mai multor secţii şi spaţii din cadrul Clinicii Pediatrie, dar şi din cadrul Centrului Naţional Ştiinţifico-practic de Chirurgie Pediatrică Academician „Natalia Gheorghiu”.

INFOTAG precizează: Secția Radiologie și Imagistică fondată în 1982, efectuează anual aproximativ 25 de mii de investigații. Secția Diagnostic funcțional dispune de 5 cabinete pentru examinarea pacienților din staționar și, parțial, copiilor și femeilor care se adresează policlinicii. Anual, sunt efectuate aproximativ 20 de mii de examinări. Sectia Endoscopie, fondată în anul 1980, efectuează anual peste 4 mii de investigații.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.18 11:39 Leila
    Guvernu romin totdeauna a fost alaturi de noi, fratii mai mici - moldoveni si romini peste Prut.
  2. 2017.10.18 11:44 Lidia
    Ei au grija de noi, bine ca suntem fratii.
  3. 2017.10.18 18:55 Svetlana
    Ei sunt fratii nostrii, si punctu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.