Social

MINISTRUL DE INTERNE A CONFIRMAT CĂ INSPECTORII NU VOR MAI OPRI PARTICIPANŢII LA TRAFICUL RUTIER FĂRĂ MOTIVE

18 octombrie, 2017

Inspectorii de patrulare nu vor mai opri participanţii la traficul rutier fără motive, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că această reacţie a instituţiei nu este legată de mesajul de ieri al preşedintelui Partidului Democrat şi coordonatorului coaliţiei de guvernare, Vladimir Plahotniuc.

„Problema opririi nejustificate a şoferilor nu este una nouă. Şi mai înainte aveam plângeri pe acţiunile poliţiştilor. Faptul că domnul Plahotniuc a identificat această problemă înseamnă doar că şi el a reacţionat la tendinţele din societate. MAI demult monitorizează problema abordată, dar situaţia nu este simplă, nu poate fi soluţionată rapid”, a spus şeful MAI.

Jizdan a precizat că doar în 2017 au fost depuse 116 plângeri din partea cetățenilor, cele mai multe fiind înregistrate în ultimele două luni.

El a menţionat că şoferii pot fi opriţi în cadrul operaţiunilor speciale nu numai de inspectorii de patrulare, dar şi de angajaţii regimentului „Scut” şi ai Direcţiei de poliţie.

„La Inspectoratul de Patrulare activează 270 de inspectori care se ocupă de siguranţa traficului rutier, însă peste o mie de poliţişti au dreptul de a controla participanţii la trafic. Cu părere de rău, în mare măsură, agenții de patrulare s-au transformat în agenți de asigurare a circulației rutiere. Vor fi elaborate unele proceduri-standard care vor impune agenții de patrulare să explice șoferilor motivul stopării, pentru că, deși această prevedere există deja în lege, nu toți polițiștii țin cont de ea. Vom întreprinde măsuri care vor duce la stoparea abuzurilor agenților de patrulare, inclusive prin implicarea Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI”, a subliniat ministrul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.18 18:53 Fima
    Jizdan a primit cart rosu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.