Social

PRIMĂRIA DE LA BĂLȚI, CARE A OBȚINUT PRIMUL LOC ÎN RATINGUL TRANSPARENȚEI ÎN MOLDOVA, A PRIMIT DIPLOMĂ ȘI UN PREMIU

20 octombrie, 2017

Joi, primăria municipiului Bălți, care a obținut locul I în clasamentul transparenței în Moldova, a primit diplomă și un premiu.

Potrivit agenției INFOTAG, premierea a avut loc la Chișinău, la o conferință organizată de „IDIS Viitorul” și Institutul de Reforme Economice și Dezvoltare INEKO (Slovacia), care, în decurs de jumătate de an, cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova și SlovakAid, au efectuat o investigație. Diploma și premiul au fost înmânate viceprimarului de la Bălți, Igor Șeremet.

Într-o discuție cu reporterii, el a spus că „acest rezultat înalt, fără precedent, demonstrat de Bălți, se datorează unei noi abordări progresive a activității autorităților locale, implementată de șeful administrației orașului, Renato Usatîi. Este vorba de aranjamentul corect al accentelor și un control strict asupra executării deciziilor tuturor subdiviziunilor orașului”.

În opinia sa, majoritatea politicienilor din Moldova care merg în alegeri „promit una, iar apoi nu se țin de promisiuni”.

„La Bălți este o situație complet diferită. În 2015, candidând la funcția de primar, Renato Usatîi a spus clar că scopul prioritar constă în realizarea de către municipiul Bălți a unei transparențe maxime în luarea deciziilor. Peste aproximativ doi ani de eforturi, așa și s-a întâmplat”, a spus Șeremet, subliniind că, odată cu revenirea lui Usatîi acasă, lucrurile se vor schimba şi mai bine.

Acumulând 83,5 de puncte din 100 posibile, Bălțiul a devenit unicul oraș din țară care a obținut un rating „A+” după criteriile internaționale. Oraşul este urmat de Cahul, cu ratingul de „B-”, care a cumulat 56 de puncte. Pe locul trei s-a plasat Cimișlia, cu un rating „C” și 49 de puncte.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.20 09:44 Eva
    Este corect, dl Usatii merita asa ceva...
  2. 2017.10.20 09:46 Silvica
    Nu stiu daca asa rezultat este cinstit?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.