Social

SOCIALIŞTII AU FĂCUT PUBLICE DATE DESPRE CONSTRUCŢIA UNEI CASE DE LUX DE CĂTRE FUNCŢIONARUL CONDAMNAT, IGOR GAMREŢCHI

30 octombrie, 2017

Consilierii socialişti din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) au făcut publice nişte imagini video şi fotografii care arată că fostul şef al Direcţiei transport public, Igor Gamreţchi, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie, construieşte o casă de lux într-o zonă verde a capitalei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul Alexandr Odinţov, a menţionat că este vorba de o vilă cu câteva etaje, amplasată în sectorul Rîşcani, pe strada Pîntea, în spatele Universităţii Tehnice.

„Clădirea are o suprafață de 1500 de metri pătrați. Pe teritoriul său se află o saună cu sare, o piscină și altele. Tavanele în unele camere sunt la 8 metri înălţime. După pronunțarea sentinței, fostul oficial, care a fost coleg de clasă cu primarul Chișinăuluim Dorin Chirtoacă, acuzat tot de corupţie, a fost filmat în timp ce achita personal muncitorilor pentru construcţie. El era foarte calm, fără să se teamă de nimeni şi de nimic”, a spus Odinţov.

În opinia sa, Gamreţchi nu a fost sancţionat datorită garanţiilor date de Partidul Democrat și forțele de securitate loiale partidului.

„Noi ne întrebăm de ce pentru construirea a cinci străzi din Chișinău nu se cheltuiesc zeci de milioane de lei, conform contractului, ci sute de milioane de lei? Iar lucrările nu sunt încheiate la timp. Iată şi răspunsul: funcționarii de la primărie, chiar și cei condamnați, îşi construiesc în liniște casele”, a spus consilierul, explicând că vila de la Rîşcani este înregistrată pe numele mamei funcţionarului condamnat.

„La Cadastru, această vilă este perfectată pe numele mamei lui Gamreţchi, Eugenia Stoiceva. Gamrețchi este numele de familie al soției funcționarului. Primul său nume este Stoicev. Anume cu acest nume el a fost prins în Italia pentru furt de biciclete. Cândva, Stoicev-Gamrețchi era sărac. Dar când a ajuns la primărie sub conducerea lui Chirtoacă, el a devenit un om bogat. A devenit bogat din banii furați de la locuitorii capitalei”, susţine consilierul socialist.

El a explicat că contractul de vânzare-cumpărare a cinci depozite pe strada Uzinelor, de asemenea, a fost scris pe numele mamei lui Gamreţchi.

„Mama sa niciodată nu s-a ocupat de afaceri și nu a avut niciun fel de active. Apoi ea a devenit brusc deţinătoarea unei proprietăți în valoare de 1 milion de euro. O coincidenţă ciudată este faptul că aceste depozite i-au fost vândute de compania care executa lucrări contractuale privind reabilitarea străzii Alba-Iulia din Chișinău. Transferul de proprietate către Eugenia Sticeva a fost făcut exact în decembrie 2014, când strada Alba-Iulia a fost dată în exploatare”, a explicat el.

În opinia lui Odinţov, cazul lui Gamreţchi este doar un exemplu în care PDM „blochează” tot ce ţine de corupția în capitală a partenerilor săi de Alianță – liberalii”.

„Aşa e jocul, e o tactică. Să ne amintim de materiale video cu fostul ministru al Transporturilor și vicepreşedintele Partidului Liberal, Iurie Chirinciuc. El a fost prins cu mită, în baza fotografiilor publicate de procurori. Iar omul primește o pedeapsă cu suspendare și se ocupă de sănătate într-o sală de forţă din Iaşi. Nu sunt condamnaţi nici foști consilieri ai CMC, Ghenadie Dumanschi, Oleg Onişcenco, și secretarul Valeriu Didenco, care au fost acuzaţie de corupție. Ei se aleg cu amenzi și sentințe suspendate. Iar ei toți sunt membri ai aceluiași grup mafiot care a fost creat în perioada cât Chirtoacă a fost primar. Fiţi calmi, PDM va încerca să-l scape şi pe primar de lovitura justiției controlate”, a spus Odinţov.

El a cerut locuitorilor Chișinăului să-și arunce de pe gât „jugul celor care iau mită”.

„Doar prin procedura legală de demitere a lui Chirtoacă din funcţie prin referendum putem aduce la conducere un gospodar normal. Un om care va opri distrugerea Chișinăului și jaful locuitorilor săi”, a spus Odinţov.

INFOTAG precizează: Dorin Chirtoacă a fost arestat la 25 mai. El este suspectat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. Anterior, în acelaşi dosar, au fost arestate 11 persoane, inclusiv viceprimarul Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport public, Igor Gamreţchi, un fost consilier, trei administratori a unor firme de parcări, precum și un om de afaceri care stătea în spatele companiilor private care au participat la licitație, inclusiv compania câștigătoare.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.30 13:37 Grigore
    De ce scrieti prostii, macar intrebati opinia dl Gamretchii?!?
  2. 2017.10.30 13:39 Galina
    Liberalii fura, da PDM sunt vinavata, cum asa?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.