Social

MINISTERUL JUSTIŢIEI A PREGĂTIT UN PROIECT DE LEGE PRIVIND DECRIMINALIZAREA INFRACŢIUNILOR ECONOMICE

31 octombrie, 2017

Ministerul Justiţiei a pregătit un proiect de lege privind decriminalizarea unor infracţiuni economice, pe care îl va prezenta pentru consultări publice. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut ministrul Vladimir Cebotari, în cadrul unui briefing desfăşurat marţi, după şedinţa conducerii Partidului Democrat.

Potrivit lui, proiectul are drept scop reducerea presiunii asupra mediului de afaceri din partea instituţiilor de forţă, fapt ce ar trebui să ducă la îmbunătăţirea situaţiei economice în ţară, la creşterea numărului de locuri de muncă şi la creşterea încasărilor fiscale.

Ministrul a precizat că proiectul de lege presupune transferarea competenţei de constatare a indicilor constitutivi ai infracţiunilor de la MAI şi CNA către instituţiile învestite cu dreptul de control într-un anumit domeniu, precum Serviciul Fiscal şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

"Agenţii economici nu comit întotdeauna infracţiuni din rea intenţie. Deseori, la aceasta duc greşeli obişnuite. Serviciul Fiscal va putea constata încălcarea, iar dacă la comiterea acesteia nu s-au comis acţiuni violente, atunci antreprenorului i se va propune să recupereze prejudiciul şi să plătească o amendă", a spus Cebotari

El a mai spus că proiectul de lege propune excluderea aplicării măsurilor de arest în cazul infracţiunilor economice pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la 5 ani.

Ministrul democrat a invitat părţile interesate să participe la consultările publice privind proiectul de lege pentru a putea fi trimis în parlament în următoarele săptămâni.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.01 12:16 Grogore
    Furam 10 000 000 de lei. da amenda sa platim 7 000 000 de lei, este destul de convinabil.
  2. 2017.11.01 12:18 Maria
    Plahotniuc a fost om de afaceri el bine stie ce sa fie bine pentru business.
  3. 2017.11.01 12:19 Aglaia
    Da-da, sa vedem ce da asta?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.