Maib_Craciun

Social

ÎNALTUL COMISAR AL ONU FACE APEL LA PĂSTRAREA ECHILIBRULUI ÎNTRE CUNOAŞTEREA LIMBII DE STAT ŞI A LIMBILOR MINORITĂŢILOR NAŢIONALE

02 noiembrie, 2017
<mt_str50>

Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale, Lamberto Zannier, consideră că trebuie găsit „un echilibru între păstrarea şi promovarea limbilor minorităţilor naţionale şi cunoaşterea limbii de stat a Moldovei”

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al şefului Autonomiei Găgăuze, despre aceasta el a declarat miercuri, la întrevederea de la Comrat cu başcanul Irina Vlah.

Părţile au discutat o gamă largă de probleme legate de relațiile interetnice în Republica Moldova, precum și funcționarea legislației care reglementează atribuţiile autorităţilor din UTA Găgăuzia.

Bașcanul l-a informat pe Înaltul Comisar despre procesele din Găgăuzia, menționând că eforturile autorităților regionii vizează intensificarea politicii economice și atragerea investițiilor.

Referindu-se la armonizarea legislației Moldovei cu Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei din 1994, ea a spus că cei din autonomie şi-au pus mari speranțe în activitatea comisiei comune a Parlamentului și Adunării Populare, creată în 2016 pentru a găsi soluții cu privire la aspectele controversate.

„Două din cele trei inițiative legislative au fost adoptate în Parlament, însă nu în versiunea aprobată de deputații Adunării Populare a autonomiei”, a spus ea, menţionând că „Președintele Igor Dodon a întors aceste legi spre revizuire, iar conducerea Găgăuziei mizează pe sprijinul partenerii externi, inclusiv ale structurilor OSCE în rezolvarea acestei probleme”.

Potrivit comunicatului, Lamberto Zannier a salutat eforturile grupului de lucru pentru promovarea amendamentelor legislative pentru implementarea cadrului legal referitor la statutul Găgăuziei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player