Social

CEHIA VA CONTRIBUI LA ÎMBUNĂTĂŢIREA CALITATĂŢII VIEŢII PERSOANELOR ÎN VÂRSTĂ ŞI CU DIZABILITĂŢI DIN SUDUL MOLDOVEI

06 noiembrie, 2017

Cu sprijinul Cehiei, în cadrul proiectului "Suport pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu în Republica Moldova - partea de Sud, 2015-2017", va spori calitatea vieţii persoanelor în vârstă şi cu dizabilităţi din Sudul Republicii Moldova.

Sursele din cadrul Ambasadei Cehiei la Chişinău au declarat pentru INFOTAG, că vineri, cu acest prilej, la Chişinău, s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională cu genericul "Îngrijirea comunitară - implicare şi responsabilitate socială", organizată de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova.

Potrivit organizatorilor, proiectul presupune deschiderea a două centre medico-sociale la sudul ţării, CMS "Maria Magdalena" în oraşul Ştefan Vodă şi CMS "Sfântul Pantelimon" în oraşul Ceadîr-Lunga, oferirea serviciilor medicale şi sociale atât în cadrul centrelor cât şi la domiciliul beneficiarilor în regiunile vizate.

"Proiectul presupune dezvoltarea voluntariatului în oferirea serviciilor de îngriire la domiciliu prin organizarea cursurilor de instruire pentru voluntari şi organizarea instruirilor pentru reprezentanţii ONG-urilor din partea de sud a Moldovei în crearea şi organizarea serviciilor comunitare pentru persoanele care necesită îngrijiri medico-sociale la domiciliu", a spus interlocutorul agenţiei.

Proiectul este implementat de către Caritas Republica Cehă în parteneriat cu Asociaţia Obştească "HOMECARE" cu suportul financiar al Agenţiei de Dezvoltare din Republica Cehă, prin intermediul Programului de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.