Social

SOCIALIŞTII VOR ATACA ÎN INSTANŢĂ DECIZIA PRIVIND NUMIREA SILVIEI RADU ÎN FUNCŢIA DE PRIMAR INTERIMAR AL CHIŞINĂULUI

07 noiembrie, 2017

Socialiştii intenţionează să atace în instanţă decizia privind numirea fostului preşedinte ale „Gas Natural Fenosa Moldova”, Silvia Radu, în funcţia de primar interimar al Chişinăului, considerând că aceasta este o încălcare gravă a legislaţiei. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, membrul Consiliului Municipal Chişinău (CMC) din partea PSRM, Alexandr Odinţov.

El a menţionat că, potrivit Regulamentului, primarul general al capitalei este ales prin votul secret al locuitorilor Chişinăului. Potrivit articolului 17 al Regulamentului, înlocuirea primarului general este posibilă doar la propunerea primarului sau el însuşi alege candidatura dacă CMC respinge de două ori persoana înaintată.

„Atrag atenţia că nu se menţionează nimic că edilul capitalei poate fi numit de un funcţionar cu statut de viceprimar aflat sub urmărire penală. Nistor Grozavu a încălcat aici toate normele legale, fiind determinat de democraţi”, consideră socialistul.

El este convins că astăzi are loc o negociere între liderul PL, Mihai Ghimpu, şi democraţi.

„În continuare pot fi două scenarii. Dacă referendumul din 19 noiembrie nu va avea loc, atunci Dorin Chirtoacă, acuzat de corupţie, va reveni la primărie şi noi iarăşi vom vedea cumetrism, distrugerea oraşului şi mituire. Sau Chirtoacă se va alege cu o sentinţă cu suspendare, aşa cum s-a întâmplat în cazul fostului membru al PL, Igor Gamreţchi, vicepreşedintele PL, Iurie Chirinciuc, consilierii CMC, Ghenadie Dumanschi, Oleg Onişcenco, şi secretarul CMC, Valeriu Didencu. Dacă chişinăuienii doresc să continue dezordinea, atunci să nu iasă la referendum”, a spus Odinţov.

Potrivit deputatului Parlamentului din partea PSRM, Bogdan Ţîrdea, odată cu numirea Silviei Radu în funcţia de primar interimar, Partidul Democrat vrea să primească capitala ca „cireaşa de pe tort”.

„Puterea în oraşul nostru va ajunge în mâinile PDM, care a obţinut la ultimele alegeri mai puţin de 2% din voturi şi are un singur consilier, şi în mâinile unei femei care a candidat la funcţia de preşedinte în 2016, fiind susţinută de numai 0,37% din alegători. Dacă doriţi să fiţi conduşi de un partid şi de o persoană care nu sunt preferaţi de cetăţeni, atunci să tăceţi şi de această dată. Iar dacă sunteţi împotrivă, atunci veniţi la referendum”, i-a îndemnat Ţîrdea pe locuitorii capitalei.

Preşedintele fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, presupune că „numirea de astăzi este ultima încercare de a-l salva pe Chirtoacă”.

„Mai mult, acest pas reprezintă o lovitură directă asupra tuturor normelor general acceptate de democrație și drept în lume. Dacă referendumul nu va avea loc și Dorin Chirtoacă nu va fi revocat din funcție, fapt care ar conduce la alegeri anticipate ale primarului general, Primăria municipiului Chișinău va ajunge sub influența și controlul direct al Partidului Democrat. Nu este exclus că acest fapt este rezultatul unei înțelegeri între liberali și democrați”, a remarcat el.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.07 11:22 David
    Nu asta conteaza!
  2. 2017.11.07 11:24 Anton
    Socialistii vor primaria Chisinau, da dl Plahotniuc nu este de acord si aici este buba principala...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.