Social

ŞOMERII VOR PRESTA SERVICII DE INTERES COMUNITAR

08 noiembrie, 2017

Şomerii beneficiari de ajutor social vor fi obligaţi să lucreze în folosul comunităţii. Potrivit agenţiei INFOTAG, un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri de Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Potrivit secretarului de stat în domeniul asistenţei sociale, Veronica Dumbrăveanu, cetăţenii înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi de interes comunitar.

„Orele de prestare a activităţilor de interes comunitar se vor calcula proporţional cuantumului ajutorului social de care beneficiază familia, dar nu va depăşi 40 ore pe lună. În lucrări nu vor fi implicate familiile pentru care suma stabilită a ajutorului social este de până la 30% (288 lei) din nivelul venitului lunar minim garantat”, a explicat ea.

Dumbrăveanu a menţionat că primarul urmează să întocmească planul de acţiuni de interes comunitar, care trebuie să fie aprobat de consiliul local.

Membra Comisiei, deputata Partidului Liberal Democrat, Maria Ciobanu, şi-a exprimat speranţa că iniţiativa legislativă va ajuta la restabilirea echităţii în procesul de acordare a ajutorului social.

„Este revoltător ce se întâmplă acum în domeniul asistenţei sociale. Oameni cu automobile de lux primesc ajutor social doar pentru că sunt membri ai unor partide. Sper că ajutorul social va fi primit de cei care într-adevăr au nevoie de el”, a explicat ea.

Unii deputaţi şi-au exprimat îndoiala în privinţa oportunităţii ca anume primarii să întocmească planul de acţiuni, deoarece această activitate nu ţine de competenţa lor. Secretarul de stat a menţionat însă că proiectul de lege a fost discutat cu primarii şi aceştia nu s-au arătat nemulţumiţi în privinţa noilor obligaţiuni.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.